- Kniv av høy kvalitet av rustfritt stål
- Innebygde slipesteiner i hylsteret
- Sikkerhetslås holder kniven på plass i hylsteret
Kniver er kanskje det viktigste og mest brukte redskapet på kjøkkenet, i alle fall så lenge de er kvasse. Med kvasse kniver blir matlagingen ikke bare morsommere, men risikoen for å skjære seg reduseres også betraktelig, da man trenger mindre kraft for at kniven skal gjøre jobben. Kniveggen har godt av å skjerpes regelmessig, og med denne selvslipende kniven har du alltid en kvass kniv i skuffen!
Knivene Stay Sharp fra Wiltshire er laget av rustfritt stål av høy kvalitet, og de slipes hver gang de tas ut og settes inn i sliren som følger med. Slipesteinene i sliren skjerper hele kniveggen og sørger for at du alltid har en nykvesset kniv å jobbe med.
Knivene finnes i tre modeller:
Brukskniv med et kortere blad som enkelt skjærer grønnsaker, frukt og andre mindre matvarer.
Oppskjæringskniv (trancherkniv) har et langt og litt smalere blad som brukes for å skjære tynne skiver av skinke, roastbiff og andre steker med god presisjon.
Kokkekniv med et stort og langt blad som er bra til alt fra å hakke grønnsaker til å skjære og strimle kjøtt.
Brukskniv: bladlengde 13 cm, totallengde 25 cm, bladbredde 2 cm
Oppskjæringskniv: bladlengde 20 cm, totallengde 33 cm, bladbredde 3,2 cm
Kokkekniv: bladlengde 20 cm, totallengde 33 cm, bladbredde 4,5 cm
Sikkerhetslåsen i hylsteret holder kniven fast i sliren for sikker oppbevaring i kjøkkenskuffen. Trykk på knappen for å åpne låsen, begynn å dra kniven mot deg og slipp knappen for å ta den ut av hylsteret. Når kniven legges tilbake i hylsteret, skal ikke knappen være trykket inn.
Hylsteret bør rengjøres med jevne mellomrom, og det er fort gjort ved å løsne på stopperen lengst ut. Bank deretter hylsteret forsiktig mot en flat, ren overflate og kast eventuelle metallbiter som triller ut. Stopperen settes tilbake, og hylsteret er klart til å brukes igjen.