Anna-Lena Engman


Innovatør: Anna-Lena Engman
Innovasjon: Halsvarmare Gos extreme



Anna-Lena Engman er oppvokst i Hälsingland og har bodd i Flarken i Västerbotten i 7 år. Hun er hestejente med bakgrunn fra helsevesenet og jobber nå som rehabiliteringsforsker. Hun har også vært ambassadør for kvinnelig entreprenørskap

- Det er typisk for meg, som har sjiraffnakke, å få en nakkeslengskade, sier Anna-Lena. Etter skaden hadde jeg konstante problemer med stivhet i nakken og ofte nakkesmerter. Starten på nyvinningen var at jeg ofte frøs og var kald i nakken. Det var en fryktelig prøvelse med poloskjorter og skjerf for å unngå å fryse. Under rehabiliteringen red jeg for å styrke rygg og nakke, så ideen ble født på hesteryggen.


Smart og multifunksjonell krage 


Resultatet ble halsvarmeren, en merinoullkrage med flere smarte funksjoner. Med et enkelt håndgrep kan den øvre delen av halsvarmeren brettes opp for å beskytte ansiktet, haken, opp til ørene eller nakken og bakhodet. Merinoullfiberen varmer når det er kaldt og puster når det er varmt. Ull har den fine egenskapen at den varmer selv når den blir fuktig.

- Nakkevarmeren ble min beste venn og veien tilbake til et mer bevegelig og aktivt liv, sier Anna-Lena. Halsen er en følsom del av kroppen med overfladiske blodårer som lekker varme. Man kan si at nakken er kroppens skorstein. Å holde nakken varm reduserer risikoen for nedkjøling under utendørsaktiviteter.



 Halsvarmer GoS Extreme

Tenk deg å ha en polo i lommen uten genser. En koselig krage i merinoull som du kan ta av og på med et enkelt håndgrep.


Miljøbevissthet og lokal produksjon


Anna-Lena har alltid vært smart og liker å tenke utenfor boksen. Det var enkelt å komme opp med et produkt, det vanskelige var å gjøre det funksjonelt og anatomisk utformet. Derfor valgte Anna-Lena å samarbeide med Anette Jonsson - en erfaren syerske og designer. En stor utfordring var også å finne leverandører som delte hennes syn på miljøvennlig produksjon

- Jeg samarbeider med en svensk produsent av merinoulljersey, sier Anna-Lena. Ullen er sertifisert og mulesing-fri, og farget i henhold til godkjent Øko-Tex-sertifisering. Produktet sys opp av svenske syersker. Vi har en fabrikk her i Flarken som syr campingvogninteriør med dyktige syersker. Jeg drømmer om å etter hvert kunne legge hele produksjonen hit. Snakk om lokal produksjon!

- Sjiraffen er logoen vår og symboliserer det å tenke litt lenger frem for langsiktig bærekraft. Å tenke med hjertet for rettferdig produksjon fra start til slutt. Å ta bevisste valg som kommer oss selv og fremtidige generasjoner til gode.



Les mer om Halsvarmern >>



Anna-Lena favoritter på SmartaSaker:

 
Reisekrage

Reisehalsbånd "Perfekt måte å unngå belastning av nakken på."


Oppblåsbar reisepute
Flysetepute. "Smart produkt som gjør det enklere å reise med barn på fly."

Posture, holdningssele

Posture "Holdningsselen bidrar til å trene opp en god holdning."

 

 

 

 


Nevnte produkter

Se flere innlegg

Christian Jonasson
Christian Jonasson
Nicoline Kinch
Nicoline Kinch
Olov Mattsson
Olov Mattsson
Elin & Magnus Holmgren
Elin & Magnus Holmgren
Jouni & Raimo Kautto
Jouni & Raimo Kautto
Jennie Josefsson
Jennie Josefsson
Logg inn
Velg land