Miljøvennlig vaskepose Guppyfriend
100% klimakompensert frakt!
Frakt kr 49  60 dagers åpent kjøp Fri frakt fra kr 799

Handlekurv

Logg inn

Skriv inn e-postadressen din og passordet ditt for å logge inn og se dine tidligere bestillinger og lagrede opplysninger.

Ny kunde hos oss? Opprett konto

Glemt passord?

Miljøsmart vaskepose
Miljøsmart vaskepose
Guppyfriend, miljøsmart vaskepose
Miljøsmart vaskepose Guppyfriend
Miljøsmart vaskepose Guppyfriend
Miljøsmart vaskepose Guppyfriend

Miljøsmart vaskepose

Reduserer utslipp av mikroplast
kr 299
Antall: 
Du må være innlogget for å kunne lagre favoritter.
  • Frakt 49 kr
  • 60 dagers åpent kjøp
  • Fri frakt fra 799 kr
Innovatør:
  • Fanger opp mikroplast
  • Færre fibre løsner fra klær
  • Forlenger klærnes levetid


Mikroplast er benevnelsen på små, små plastartikler som finnes i mange hverdagsgjenstander i dag, og det har blitt et av våre største miljøproblemer. Mikroplasten unngår de fleste filtre og havner til slutt på en eller annen måte i elvene, sjøene og havene våre, der det påvirker det marine livet.

En stor del av utslippet kommer fra avløpsvann fra vaskemaskinene våre når vi vasker klær laget av delvis eller 100 % syntetisk materiale. Ved vask av for eksempel nylon, akryl, polyester og fleece løsner det opptil tusenvis av fibre fra plagget, som frem til nå har vært vanskelig å fange opp og filtrere bort.

Denne unike vaskeposen er et første filter for fibrene som løsner, og den hindrer at mikroplasten følger med i vaskevannet. Av de mikrofibrene som løsner fra plaggene, fanges 99 % opp av vaskeposen, og deretter kan de enkelt plukkes bort etter vask.

En stor del av funksjonen til posen er den myke innsiden. Vaskeposen er skånsom mot klærne og motvirker at fibrene løsner fra plagget fra begynnelsen. Vaskeposen forlenger dermed også holdbarheten på klærne ettersom ca. 75 %?86 % færre fibre løsner under vask. Det går naturligvis også fint å vaske klær av 100 % organiske materialer i vaskeposen for å forlenge holdbarheten på disse plaggene også.

Det løsner forskjellige mengder fibre avhengig av plaggets materiale og slitasje, og mesteparten av mikroplasten er gjennomsiktig. Dermed er det helt naturlig at man ikke kan se alle mikrofibrene i begynnelsen med det blotte øyet. Men med tiden blir de flere og flere og samler seg ofte opp i posens hjørner og sømmer.

Fyll vaskeposen med (syntetiske) plagg. Vaskeposen skal ikke fylles mer enn halvfull, og enda mindre hvis klærne er veldig skitne. Klærne skal kunne tumle fritt rundt i posen for å bli rene, og de skal vaskes sammen med liknende farger. Lukk vaskeposen og vask som vanlig. Når vasken er klar, tas de våte klærne ut av posen, og mikrofibrene blir igjen. Nå kan de enkelt plukkes bort og kastes i søppelbøtten.

Vaskeposen er selvrengjørende og veldig holdbar. Vaskeposen er laget av spesialsydd polyester (PET) og slipper ikke fra seg mikrofiber. Ettersom vaskeposen ikke inneholder giftig UV-beskyttelse, skal den oppbevares mørkt når den ikke brukes. Vaskeposen skal ikke skylles under rennende vann, og den skal ikke strykes. En skrukkete overflate er helt normalt. Skal ikke vaskes over 95°C og skal ikke tørketromles.

Hurtigfakta om mikroplast

Mikroplast er benevnelsen på plastpartikler mindre enn 5 mm, og det er en av de største bestanddelene i søppel i hav og innsjøer. Mikroplast utgjør en stor trussel mot det marine miljøet, og i hverdagen frigjøres mikroplast fra for eksempel bunnfarge fra båter, klær, bilvrak og bildekk ved slitasje eller vask.

Plasten føres ut i innsjøer og hav, blant annet via avløp, vaskevann og snøfjerning. Ifølge naturvernorganisasjoner frigjøres mellom 8 og 950 tonn mikroplast (syntetisk fiber) fra vask av klær hvert år.
+ Vis mer - Vis mindre
Kundeanmeldelser (0 st)
Vurdering på Miljøsmart vaskepose i gruppen Hus og hjem / Kles- og skopleie hos SmartaSaker.se
Vis alle anmeldelser Vis færre anmeldelser
Andre kjøpte også: Du har nylig kikket på
Hårfelle til gulvsluket
Fanger opp håret i dusjen
kr 55
Vakuumposer til klær, puter & dyner
Pakk klumpete tekstiler flatt og lufttett
Fra kr 59
Bakeplateduk
Gjenbrukbart og lettvasket bakeplatepapir
kr 65
Kubbelys med skumringssensor
Fine lys til bruk utendørs
Fra kr 125
Truseinnlegg av stoff 3-pakning
Gjenbrukbare truseinnlegg av økologisk bomullsstoff
kr 179
Vaskbare bomullspads, 10-pakning
Økologiske og gjenbrukbare bomullspads
kr 129
Nedbrytbare hundeposer 50-pakning
Miljøsmart alternativ for hundeeiere
kr 39
Avfrostingsduk, 2-pakning
Absorberer vannet når du avfroster fryseren
kr 110
Vindbeskytter for mobilheadset
Minimerer bakgrunnsstøy og forstyrrende vind
kr 49
Omkledningsponcho
Beskytter og varmer
Fra kr 465
Miljøsmart vaskepose
Reduserer utslipp av mikroplast
kr 299