Vi bryr oss om integriteten din

Hos SmartaSaker i Stockholm AB (org.nr. 556702-5613) verner vi om deg som kunde. Dette innebærer blant annet at vi håndterer dine personopplysninger på en måte som tar hensyn til integriteten din. I denne personvernerklæringen beskrives hvilke personopplysninger vi innsamler om deg gjennom våre interaksjoner, samt hvordan vi bruker disse opplysningene. Håndtering av personvern er nødvendig for at du skal kunne gjennomføre kjøpet ditt og for at vi skal kunne kommunisere, men det er viktig at du har innsyn og forstår hvordan det fungerer. Personvernerklæringen beskriver også rettighetene dine, samt hvordan du kan gjøre rettighetene dine gjeldene.

For at du lettere skal kunne finne informasjon som vedrører deg og dine personopplysninger, har vi delt opp informasjonen etter hvilken relasjon du har til oss. Er du kunde hos oss, så finner du hvilke personopplysninger vi behandler om deg under rubrikken ‘kunde’, osv. Det er også godt for deg å vite at vi har samlet sammen informasjon til deg her, slik at den ikke skal bli for vanskelig å lese eller for omfattende å forstå. Ønsker du å vite mer, er du selvsagt hjertelig velkommen til å kontakte oss.

Du kan alltid kontakte oss dersom du har spørsmål vedrørende vår behandling av dine personopplysninger ved å sende en e-post til info@smartasaker.no eller ringe vår kundeservice på telefon +46 87 36 09 99.

SmartaSaker i Stockholm AB er personvernansvarlig
SmartaSaker er personvernansvarlig for de personopplysningene som beskrives under. Vi holder oss oppdatert og følger gjeldende personvernforordninger, slik at du kan føle deg trygg! Som personvernansvarlig tar SmartaSaker ansvar for alle personopplysningene som du gir til oss eller som vi samler inn eller får opplyst ved kjøp, når du registrerer deg på nyhetsbrev fra oss eller oppretter en personlig konto hos SmartaSaker.

Kunde
Dersom du handler via nettsiden vår, behandler vi visse personopplysninger for å administrere kjøpet ditt. Vi har også en kundeportal (Mine sider), der du som kunde kan finne informasjon om bestillingene dine. Opplysningene vi samler inn er nødvendige for at vi skal kunne levere produktene våre, som for eksempel telefonnummer for å kunne motta SMS i forbindelse med levering.
 

Formål

Administrere kjøp og levering av bestilling, samt oppfylle andre forpliktelser overfor deg som kunde.

Typer personopplysninger

Navn, adresse, e-postadresse, telefonnummer, leveringsadresse, betalingsmetode, kundenummer, kjøpesum, ordrenummer, rabattkode, leveringsmetode og bedriftsnavn.

Juridisk grunnlag

Avtale eller berettiget interesse for deg som er kunde.

Behandlingstid

Opplysninger som oppgis i forbindelse med kjøp lagres i opptil 10 år for å sikre at vi kan håndtere garantitider og reklamasjoner.


Besøkere av hjemmesiden og brukere av chatten
På hjemmesiden vår har de besøkende mulighet for å kontakte oss via chat for å få hjelp med spørsmål. Du som kommuniserer med oss via chat velger selv hvilke opplysninger du oppgir, men vi oppfordrer deg til å ikke oppgi flere opplysninger enn nødvendig for at vi skal kunne hjelpe deg med dine spørsmål. Vi spør aldri om personnummer eller andre personsensitive opplysninger.

Vi bruker også informasjonskapsler og andre verktøy for webanalyse, som for eksempel Google Analytics, for å samle inn informasjon om hvordan de besøkende bruker hjemmesiden vår. Dette gjør vi for å levere en bedre opplevelse på SmartaSaker sin hjemmeside. Hensikten er ikke spesifikt å behandle personopplysninger om deg, men heller å analysere alle brukerne av hjemmesiden. Men i informasjonskapsler lagres bl.a. IP-adresse, som er en personopplysning. Informasjonskapsler brukes for eksempel i innstillinger og valg som du gjør inne på nettbutikken. Ønsker du å lese mer om våre informasjonskapsler og deres funksjon, kan du gjøre det her: Informasjonskapsler/Cookies

Formål

For å tilby så god service som mulig, behandler vi opplysninger om atferd basert på interesse i å kunne svare på spørsmål via chatten på hjemmesiden vår.

Typer personopplysninger

Kan variere avhengig av hvilke opplysninger du velger å oppgi. Vanligvis er det navn, e-postadresse, kundenummer, rabattkoder og leveringsadresse.

Juridisk grunnlag

Berettiget interesse.

Behandlingstid

Avhengig av tilfellet lagres samtaler via chat i opptil to år. Deretter slettes opplysningene.

 
Mottakere av nyhetsbrev
Kunder har mulighet til å registrere seg på nyhetsbrevet vårt, hvor vi informerer om nyheter i nettbutikken og andre spennende ting som skjer hos SmartaSaker. Det er mulig å melde seg på nyhetsbrevet på hjemmesiden via ‘Mine sider’ eller når man gjennomfører en bestilling i kassen, og det er helt frivillig.
 

Formål

For å kunne sende interessant og relevant informasjon om våre produkter, nyheter og konkurranser.

Typer personopplysninger

E-post og adresse.

Juridisk grunnlag

Samtykke.

Behandlingstid

Frem til mottakeren tilbakekaller samtykket sitt.


Deltakere i konkurranser
Innimellom arrangerer vi ulike konkurranser for å engasjere kundene våre. Dersom du deltar i en konkurranse, trenger vi å behandle enkelte personopplysninger om deg for å ta imot bidraget, lese bidraget, utpeke vinnere utfra vilkårene til konkurransene, kontakte vinnere og i visse tilfeller publisere informasjon om vinnerne. Bidrag til konkurranser tas iblant imot på sosiale medier, og iblant via e-post

Formål

Gjennomføre og administrere konkurransene våre.

Typer personopplysninger

Navn, adresse, e-postadresse, telefonnummer og eventuelt bilder.

Juridisk grunnlag

Berettiget interesse.

Behandlingstid

Opplysningene lagres i opptil to år etter at konkurransen avsluttes. Foregår konkurransen via sosiale medier, kan deltakere i konkurransen selv slette sine innlegg/kommentarer når som helst.


Hvem overfører vi opplysningene dine til?
For å kunne drive virksomheten vår, får vi hjelp av ulike leverandører som hjelper oss med å ha en fungerende nettbutikk, betalingsløsning, levering og kommunikasjon. Det innebærer at leverandørene våre får innsyn i dine personopplysninger i den grad det er nødvendig for å kunne gjennomføre vår håndtering av personopplysninger som beskrevet over. Vi har skrevet under avtaler som gjelder personopplysninger med leverandørene våre, som sikrer at de kun håndterer dine personopplysninger under strenge instruksjoner fra oss.

Våre underleverandører hjelper oss med å tilby god service. Det innebærer:

  • at opplysningene dine lagres hos våre leverandører av IT-tjenester
  • at vi videreformidler personopplysninger til leverandører og speditører i forbindelse med levering
  • at trykkerier kan få adresseopplysningene dine for å printe dem ut til frakt av pakker med leverandører
  • at samarbeidspartnere kan få personopplysningene dine for å gi deg passende tilbud basert på kjøpshistorikken din i digitale kanaler
  • at vi kan dele opplysningene dine med organisasjoner som kredittopplysningsvirksomheter for sjekk av kredittverifisering, identitetskontroll, overvåkning av kredittverdighet og overtak av krav
  • at leverandøren av analysetjenester for nettsidebesøk analyserer og tar samlet statistikk av engasjementet til de besøkende på hjemmesiden,
  • at personopplysninger kan gis videre utover det som er nødvendig for å følge gjeldene lovkrav eller krav fra myndigheter, for å ivareta SmartaSakers juridiske interesse eller for å oppdage, forebygge eller gjøre oppmerksom på bedrageri eller andre sikkerhetsmessige- eller tekniske problemer


Sikkerhet
Vi har innført tekniske og organisatoriske tiltak for å beskytte opplysningene dine mot f.eks. tap eller mot uautorisert endring, spredning eller tilgang til opplysningene. Hos SmartaSaker beskytter vi opplysningene dine ved hjelp av kryptering. Vi har også egne rutiner for håndtering og rapportering av eventuelle hendelser som skal kunne påvirke sikkerheten rundt opplysningene dine. Vi stiller også høye krav til våre personvernassistenter (leverandører) når det kommer til sikkerhet ved personopplysninger.

Rettighetene dine
I henhold til personvernforordningen (GDPR) har du flere rettigheter du kan benytte deg av, slik at du beholder kontroll, innsyn og får forståelse av hvordan opplysningene dine håndteres. Kortfattet kan du be oss om:

  • Rettelse, tillegg eller sletting – Du har alltid rett til å få tilgang til personopplysningene dine, samt be oss om å rette, oppdatere eller slette enkelte av opplysningene dine. Retten til sletting er ikke absolutt, noe som betyr at dersom vi behandler opplysningene dine etter avtale og juridisk forpliktelse, kan vi ikke slette opplysningene dine før formålet er oppfylt. Dersom vi behandler opplysninger om deg basert på samtykke, kan du alltid tilbakekalle samtykket ditt. Da stopper vi å behandle opplysningene dine for det formålet. Dog kan det være sitasjoner hvor vi behøver å behandle opplysningene dine for å bevare, etablere eller forsvare juridiske formål, f.eks. ved en tvist.
  • Begrensning av behandling – Dersom du anser at personopplysningene dine ikke er korrekte eller at vår behandling av personvern er ulovlig, kan du kreve begrensning av håndteringen vår. Dette kan gjøres for å kontrollere opplysninger uten at de slettes.
  • Dataportabilitet – Du har også rett til å gå tilgang til personopplysningene dine i et strukturert, vanlig brukt og maskinlesbart format for overføring til en annen personvernansvarlig.
  • Klage – Du har rett til å klage til Datatilsynet, som er tilsynet i Norge for personvern, dersom du mener at SmartaSaker behandler opplysningene dine i strid med gjeldene personvernforordning. Kontaktinformasjon kan du finne her: https://www.datatilsynet.no/om-datatilsynet/kontakt-oss/. Vi ønsker gjerne at du kontakter oss først dersom du mener at vi har gjort noe feil.


Vennligst kontakt oss dersom du ønsker å utøve noen av rettighetene dine eller dersom du har spørsmål vedrørende behandlingen vår av dine personopplysninger, så skal vi gjøre vårt beste for å svare og møte dine ønsker.

Din integritet er viktig for oss, og vi streber alltid etter å beskytte personopplysningene dine så godt vi kan.

Våre kontaktopplysninger:
SmartaSaker i Stockholm AB
Sankt Eriksplan 11, 113 20 Stockholm
Org.nr: 556702-5613 (NUF 923 015 949)
Telefon: +46 8 736 09 99
E-post: info@smartasaker.no

Oppdatering av personvernerklæring
I forbindelse med at vi utvikler og forbedrer tjenestene våre, kan det hende at vi oppdaterer personvernerklæringen vår. Du finner alltid den seneste versjonen på hjemmesiden vår.

Stockholm 07.02.2022

Logg inn

Are you in the right place?

Velg land