Klimasmarte leveranser

Våre klimasmarte leveranser

Selvfølgelig gjør vi det vi kan for en grønnere e-handel. I dag jobber vi blant annet med klimakompensert frakt, emballasje av gjenvunnet materiale og fornybar elektrisitet fra solceller.

Kompenserer for CO2-utslipp

For hver leveranse har e-handel en viss klimapåvirkning i form av CO2-utslipp. Vårt bidrag til endring er å klimakompensere alle pakker vi sender ut. Det er en investering i bærekraft som ikke medfører noen ekstra kostnad for deg som kunde.

Å klimakompensere innebærer å gi økonomisk støtte til prosjekter som fører til en reduksjon av CO2-utslipp som tilsvarer leveransene våre, og gjerne mer.

 

1,9 millioner trær

Det er miljøkonsulentfirmaet Tricorona Climate Partner som har hjulpet oss med å regne ut det gjennomsnittlige CO2-utslippet per leveranse, basert på tall fra i fjor. Vi klimakompenserer løpende etter den malen gjennom hele året. Hvert år gjøres det en ny beregning.

Vi klimakompenserer med planting av trær i Panama via det Gold Standard-sertifiserte Tropical mix-prosjektet. Totalt har mer enn 1,9 millioner trær blitt plantet i løpet av prosjektets levetid. Ut over de økologiske fordelene har plantingen av trær også store sosiale fordeler. Deler av områdene til planting av trær brukes til bærekraftig kakaoproduksjon, noe som bidrar til den lokale økonomien.

 

Grønne kartonger

Kartongene som vi bruker i leveransene våre, er produsert i FSC-sertifisert materiale og består av mellom 60 og 100 prosent resirkulert materiale, avhengig av størrelsen. FSC, Forest Stewardship Council, er en uavhengig, internasjonal organisasjon som jobber for et miljøtilpasset skogbruk i hele verden.

Hver bestilling pakkes i en kartong som beskytter, men som ikke inneholder unødvendig luft. Dessuten stables kartongene skikkelig, og til sammen gir det en mer effektiv transport.

Hvis det er nødvendig med ekstra beskyttelse for trykk og støt, fylles kartongene med oppblåsbar plastemballasje. Den består av 70 prosent resirkulert materiale. Plasten veier nesten ingenting, og den fylles med luft først når den skal brukes. Det reduserer også antall transportstrekninger.

Du som tømmer ut luften i plasten og leverer den til resirkulering, sørger for at materialet brukes igjen.

 

Sol, vind og fjellvarme

Fire mil fra Uppsala ligger Morgongåva og det store transportsenteret som alle produktene våre kommer til, før de pakkes om som pakker til kundene våre. Oppå taket glinser Sveriges største solcelleanlegg for strømproduksjon. Varmen og kulden i det enorme lokalet kommer fra bergvarme, som også er en energismart løsning. 

I butikken og på kontoret vårt i Stockholm bruker vi fornybar energi fra et vindkraftverk, som vi eier andeler i.

 

Fornøyde, men ikke ferdige

Vi har gjort mye for en mer bærekraftig e-handel de siste årene. Det føles bra, men vi er ikke ferdige. Vi jobber videre for å tilby deg og fremtiden så klimasmarte ting som mulig.Tropical mix-prosjektet
Vi klimakompenserer med planting av trær i Panama via det Gold Standard-sertifiserte Tropical mix-prosjektet. Ut over de økologiske fordelene har plantingen av trær også store sosiale fordeler.

Logg inn
Velg land