Morakniv AB - Svenske kvalitetskniver fra Mora

I området rundt den svenske byen Mora har det blitt produsert skarpe kniver i omtrent 400 år. Den lange tradisjonen med knivproduksjon og de veldig populære knivene har satt Mora på det internasjonale kartet, og Morakniv AB er i dag et kjent merke over hele verden og et kjennetegn på svensk knivhåndverk.

Morakniv AB har røtter i Frost-Erik Ersons vognfabrikk, som ble grunnlagt i 1891 i byen Östnor i Mora. Fabrikken produserte sleder, vogner og kniver. I utgangspunktet ble knivene produsert for fabrikkens eget bruk, men det tok ikke lang tid før de ble en ettertraktet byttevare med reisende selgere.

De reisende selgerne fikk knivene til å spre seg fra Mora til resten av Sverige, og til og med ut i Europa. Knivene ble raskt populære i håndverk- og sløydkretser, og i 1904 hadde vognfabrikken 10 ansatte og produserte 19 000 kniver årlig.

I 1912 grunnla en tidligere ansatt hos Frosts, Krång-Johan Eriksson, sin egen knivfabrikk i Östnor. Han hadde ikke kommet overens med sin gamle arbeidsgiver og ville selv prøve lykken sammen med vennen Lok-Anders Mattson.

Byen Östnor vokste jevnt under 1900-tallet, og til tross for hard konkurranse mellom de forskjellige selskapene, var det alltid en følelse av tilhørighet, en Östnors-ånd, som gjorde at selskapene i byen alltid hjalp hverandre.

Gjennom en rekke oppkjøp vokste Krång-Johan Erikssons knivfabrikk, og på slutten av 1990-tallet begynte også oppkjøpet av Frosts Knivfabrikk. I 2005 byttet selskapene til ett felles navn, Mora of Sweden.

Siden 2016 heter selskapet Morakniv AB og har all sin produksjon i KJ Erikssons gamle lokaler. Det at Morakniv AB står for hvert steg i produksjonen gir dem full kontroll over produksjonen og sikrer at knivene fra Östnord holder samme kvalitet som de har gjort i over 125 år.

Den utmerkede kvaliteten har gjort Morakniv AB til kongelig hoffleverandør i Sverige.

Vis filter Skjul
Filtrer
Pris
På Lager
Vis
Sorter
Sale 20%
Morakniv AB Morakniv AB
Morakniv med tennstål & bryne Morakniv med tennstål & bryne
Superskarp overlevelseskniv med blad av kullstål
kr 788
kr 984
Kjøp
Info
Morakniv AB Morakniv AB
Flytende Morakniv med tagget blad Flytende Morakniv med tagget blad
Førsteklasses friluftskniv som flyter i vann
kr 358
Kjøp
Info
Viser 2 av 2 produkter
Logg inn
Velg land