Morakniv AB - Svenske kvalitetskniver fra Mora

I området rundt den svenske byen Mora har det blitt produsert skarpe kniver i omtrent 400 år. Den lange tradisjonen med knivproduksjon og de veldig populære knivene har satt Mora på det internasjonale kartet, og Morakniv AB er i dag et kjent merke over hele verden og et kjennetegn på svensk knivhåndverk.

Morakniv AB har røtter i Frost-Erik Ersons vognfabrikk, som ble grunnlagt i 1891 i byen Östnor i Mora. Fabrikken produserte sleder, vogner og kniver. I utgangspunktet ble knivene produsert for fabrikkens eget bruk, men det tok ikke lang tid før de ble en ettertraktet byttevare med reisende selgere.

De reisende selgerne fikk knivene til å spre seg fra Mora til resten av Sverige, og til og med ut i Europa. Knivene ble raskt populære i håndverk- og sløydkretser, og i 1904 hadde vognfabrikken 10 ansatte og produserte 19 000 kniver årlig.

I 1912 grunnla en tidligere ansatt hos Frosts, Krång-Johan Eriksson, sin egen knivfabrikk i Östnor. Han hadde ikke kommet overens med sin gamle arbeidsgiver og ville selv prøve lykken sammen med vennen Lok-Anders Mattson.

Byen Östnor vokste jevnt under 1900-tallet, og til tross for hard konkurranse mellom de forskjellige selskapene, var det alltid en følelse av tilhørighet, en Östnors-ånd, som gjorde at selskapene i byen alltid hjalp hverandre.

Gjennom en rekke oppkjøp vokste Krång-Johan Erikssons knivfabrikk, og på slutten av 1990-tallet begynte også oppkjøpet av Frosts Knivfabrikk. I 2005 byttet selskapene til ett felles navn, Mora of Sweden.

Siden 2016 heter selskapet Morakniv AB og har all sin produksjon i KJ Erikssons gamle lokaler. Det at Morakniv AB står for hvert steg i produksjonen gir dem full kontroll over produksjonen og sikrer at knivene fra Östnord holder samme kvalitet som de har gjort i over 125 år.

Den utmerkede kvaliteten har gjort Morakniv AB til kongelig hoffleverandør i Sverige.

Vis filter Skjul
Filtrer
Pris
På Lager
Vis
Sorter
Morakniv AB Morakniv AB
Morakniv med tennstål & bryne Morakniv med tennstål & bryne
Superskarp overlevelseskniv med blad av kullstål
kr 985
Kjøp
Info
Morakniv AB Morakniv AB
Flytende Morakniv med tagget blad Flytende Morakniv med tagget blad
Førsteklasses friluftskniv som flyter i vann
kr 359
Kjøp
Info
Morakniv AB Morakniv AB
Flytende Morakniv Flytende Morakniv
Fungerer like bra ute i skogen som på fisketuren
kr 359
Kjøp
Info
Viser 3 av 3 produkter
Logg inn
Velg land