- Luft rett ned i glasset
- Sju hastigheter for ulike typer vin
- Inkludert stativ, oppbevaringspose og dryppstopp til vinflaske
De fleste viner har godt av å luftes en stund før servering. De uønskede svovelduftene forsvinner, og vinens rette smaker kommer frem. Det er vanlig praksis å dekantere vinen i en karaffel og la den stå i en halv time, men med denne vinlufteren kan du lufte vinen rett fra flasken og ned i glasset og få deilig vin umiddelbart. Spesielt pappvin har gått av å luftes, fordi den ofte er tilsatt ekstra svovel for å beholde vinens friskhet.
Vinlufteren har en kontroll som styrer mengden luft som tilsettes, noe som er en fordel ettersom ulike typer vin trenger ulike mengder oksygentilførsel. Som regel har lette røde og hvite viner godt av mer oksygen, mens tyngre viner som er lagret lenge, bør luftes forsiktig. Vri på metallhylsen for å velge en av de sju ulike hastighetene:
Hastighet 0?2: Fyldige rødviner
Hastighet 3?4: Middels- og lyserøde viner
Hastighet 5?6: Hvitviner
Det er selvfølgelig opp til en selv hva man liker, og et tips er å prøve seg frem med forskjellige innstillinger for å finne den optimale innstillingen for akkurat din favorittvin.
Vinlufteren leveres sammen med et tilhørende stativ, oppbevaringspose og dryppstopp til vinflaske.