Anders Ingemarsson og Vekkerklokke for syvsovere
Innovatør: Anders Ingemarsson

Innovasjon: Vekkerklokke for syvsovereMånedens innovatør er Anders Ingemarsson. Hans innovasjon hjelper deg med å ikke snooze bort hele januar, men sørger heller for at du kommer deg opp om morgenen. Innovasjonen hans, som er en vekkerklokke for syvsovere, er en vekkerklokke med ekstra sterk lyd og kraftige vibrasjoner.

 

Anders jobber for selskapet Bellman & Symfon. Det svenske selskapet har siden 1988 utviklet produkter som forenkler livet for personer med nedsatt hørsel. Anders begynte selv å jobbe som teknisk ansvarlig i selskapet i 2008. Åtte år senere sluttet han i stillingen, men har det siste året gått tilbake i stillingen som teknisk ansvarlig.

 

Anders bor med familien sin i Kungsbacka, som er litt utenfor Gøteborg. På 90-tallet studerte han elektroteknikk i Lund og begynte karrieren sin med å utvikle beskyttelsessystemer innenfor bilsikkerhet. I rollen som teknisk ansvarlig hos Bellman & Symfon hadde Anders en nøkkelrolle i utviklingen av vekkerklokken for syvsovere.

 

–Vi tok utgangpunkt i virksomhetens analoge modell og bestemte oss for å forbedre og digitalisere den for å kunne tilby en mer moderne og innovativ løsning på markedet.

 

Sammen med utviklingsteamet i Sverige, som besto av Gauthier Fleutot Östervall, Lars Andersson og Tommy Killander, begynte Anders å jobbe med å modernisere den analoge vekkerklokken. Med Anders i spissen laget de tre forskjellige prototyper.

Vekkerklokke for syvsovere

Fokusgruppe kommer med synspunkter på prototyper

 

–Allerede tidlig i planleggingsfasen tok vi kontakt med personer med nedsatt hørsel, som fungerte som en fokusgruppe.

 

Prototypene skilte seg en del fra hverandre i både form og funksjon. En av dem var firkantet, en var rund og den tredje var litt høyere. Etter å ha lyttet til meningene fra personene i fokusgruppen, bestemte de seg til slutt for å gå for den runde vekkerklokken som vi kjenner til i dag.

Vekkerklokke for syvsovere


En vekkerklokke for alle

 

Anders beskriver arbeidsplassen sin som et miljø hvor det er høyt under taket, og der alle ansatte er vant til å stille spørsmål og bidra med innovative ideer. Etter to år med kreative møter kom vekkerklokken for syvsovere ut på markedet. Anders forklarer at vekkerklokken passer utmerket for alle. På tross av at produktet først og fremst er tiltenkt personer med hørselsnedsettelse, viste det seg raskt at det ble verdsatt av alt fra tenåringer som synes at det er tungt å komme seg opp på morgenen til personer som jobber forskjellige skift og ikke ønsker å vekke partneren sin.

 

–Vekkerklokken for syvsovere er utviklet for personer med hørselsnedsettelse, men passer også for deg som snoozer ofte eller sover ekstra tungt.

Vekkerklokke for syvsovere

 

"Med denne vekkerklokken blir med mindre behagelig å sove videre"

 

Vekkerklokken kommer med en kraftig sengevibrator, som plasseres under madrassen eller hodeputen. Når alarmen ringer, vibrerer sengevibratoren kraftig og hjelper deg med å våkne. Du kan velge å kun bruke sengevibratoren dersom du ikke vil at alarmen skal gå av og vekke andre i rommet. Vekkerklokken har også en smart snooze-funksjon, som reduserer intervallet fra 9 til 2 minutter og gjør at man til slutt må stå opp.

 

–Jeg kan godt selv finne på å trykke på snooze, men med denne vekkerklokken blir med mindre behagelig å sove videre. Alarmen går av hyppigere og hyppigere, og til slutt må man stå opp.

 

Vekkerklokken er tilgjengelig i to modeller, Classic og Pro. Pro har de samme funksjonene som Classic, i tillegg til en nattlampe som viser vei i mørket. Nattlampen er enkel å slå av og på, og har en innebygget timer som slukker lampen etter en time.

Vekkerklokke for syvsovere


Brukervennlige designvalg

 
Anders og kollegaene hans tok hele tiden hensyn til hva som burde forbedres på den digitale klokken. Knapper som skulle brukes daglig fikk et mer fremtredende design og ble plassert lett tilgjengelig, mens knapper som brukes sjeldnere ble plassert på baksiden. Det er ikke tilfeldig, men bevisste designvalg.

 

–Det jeg liker best med innovasjonen er brukervennligheten og det tidløse designet, i tillegg til at vi har fått til å innføre noen nye og uvanlige funksjoner som har vist seg å bli verdsatt.

 

Bellmann & Symfon utvikler produktene sine selv, men får hjelp av eksterne partnere med spesialkunnskap innenfor industridesign en gang imellom. De har lager i Kina, USA og Sverige, og har nær kontakt med produksjonen og de ansatte der. De selger produktene sine over hele verden og har flere innovative løsninger på vei.

 

Det beste med å utvikle denne typen produkter er de positive tilbakemeldingene vi får fra kundene. Vi brenner virkelig for å utvikle innovative produkter som forenkler hverdagen


Les mer om Vekkerklokke for syvsovere >>
Nevnte produkter

Peter Jungvid Peter Jungvid
Vekkerklokke for syvsovere Vekkerklokke for syvsovere
Vekker med vibrasjoner og kraftig alarm
Fra kr 1429
KjøpInfo

Se flere innlegg

Klara Alwert Lövberg
Klara Alwert Lövberg
Johan Pihl
Johan Pihl
Christian Jonasson
Christian Jonasson
Nicoline Kinch
Nicoline Kinch
Olov Mattsson
Olov Mattsson
Elin & Magnus Holmgren
Elin & Magnus Holmgren
Logg inn
Velg land