Anders ”Ajax” Olsson, Jörgen Sandell, Sergio Tenconi & Johan Ekhagen

Innovatører: Anders Olsson, Jörgen Sandell, Sergio Tenconi & Johan Ekhagen
Innovasjon: Støvsugermunnstykket Lost & found


Det gör ont att trampa på legobitarna och de kan lätt sugas in i dammsugaren av misstag. Grannen till en av innovatörerna upplevde detta och delade med sig av sin frustration. Efter att ha rådfrågat familj och vänner stod det klart att det fanns ett stort behov av en lösning på problemet. I innovatörernas gemensamma bolag Många Tankar AB började idén om ett galler för dammsugaren att växa fram.


Felles interesse for innovasjon 


- Det morsomme med gjengen bak Lost & Found-støvsugerristen er at vi alle har forskjellige faste yrker, sier Jörgen Sandell. Heldigvis bor alle fire i Stockholm, og vi møtes regelmessig gjennom vårt felles selskap Många Tankar AB. Der møtes vi for å diskutere nye smarte løsninger og utvikle produkter som gjør hverdagen enklere. At vi har ulike yrker, er bare bra og skaper en nyttig dynamikk i utviklingen og prosessen.

- Da to av oss i gruppen hørte en nabo klage over at legobiter ble støvsugd opp ved en feiltakelse, begynte vi å diskutere hva som kunne gjøres for å sikre at små verdisaker ikke støvsuges opp ved en feiltakelse. Utfordringen var å finne en pen løsning som kunne monteres permanent. Den skulle være enkel å montere, og det skulle være enkelt å fjerne gjenstander som satte seg fast.Dammsugargallret fångar upp legobitar och andra värdesaker

Tydelig mål og god hjelp førte til rask produktutvikling 


- Den første prototypen vår var en toalettrull med en kam stukket rett gjennom. Vi så at prinsippet fungerte, og begynte å lage prototyper ved hjelp av en 3D-printer med form som dagens støvsugergitter. Deretter tok vi kontakt med en person som kunne ta produktet vårt fra å være en CAD/CAM og lage et sprøytestøpeverktøy. Støvsugergitteret er dermed helt og holdent utviklet i Sverige, og all produksjon foregår i Upplands Väsby nord for Stockholm.

- Hele prosessen fra idé til ferdig produkt gikk relativt raskt fordi vi fra begynnelsen av hadde et klart bilde av hvordan gitteret skulle se ut og møtte flinke folk å samarbeide med underveis. En stor takk til ingeniør og oppfinner Ingvar Sjöqvist. Takket være ham gikk produksjonsprosessen knirkefritt og uten uhell.


Flere fordeler enn forventet


- Støvsugergitteret har vist seg å ha mange andre fordeler i tillegg til å ta vare på oppsugde verdisaker, sier Jörgen. Det har for eksempel blitt brukt til å rengjøre akvarier og til å finne tapte skruer og mynter i biler og båter. "For dyreeiere er støvsugergitteret også en økonomisk fordel, sier Jörgen og viser til en glad e-post fra en hundeeier som nå bare bruker en femtedel av den vanlige mengden støvsugerposer med et støvsugergitter installert. Lange og mange hår setter seg fast i risten og kan kastes i søpla i stedet for å fylle opp støvsugerposen.


Dammsugargallret fångar upp värdesaker- Med seieren i TV-programmet Jakten på bestselgeren (episode 6, våren 2015) fikk folk øynene opp for støvsugergitteret, men det var bare begynnelsen! Samtidig som vi øker salget i Sverige, ønsker vi også å få fart på salget internasjonalt, for det er mange andre der ute i verden som har samme problem", avslutter Jörgen Sandell.Innovatørernas favoritter hos SmartaSaker:
Hopfällbar dryckesbehållare
Romslig drikkebeholder som kan foldes sammen og tar liten plass i skapet!

Edderkoppfanger
Den ultimate edderkoppfangeren for folk med edderkoppfobi!

Hinkvikt
Bøttevekten er en enkel løsning som får bøtten til å velte og slippe inn vann.


Nevnte produkter

Se flere innlegg

Klara Alwert Lövberg
Klara Alwert Lövberg
Johan Pihl
Johan Pihl
Christian Jonasson
Christian Jonasson
Nicoline Kinch
Nicoline Kinch
Olov Mattsson
Olov Mattsson
Elin & Magnus Holmgren
Elin & Magnus Holmgren
Logg inn
Velg land