Månedens innovatør: Anette Andersson
Innovasjon: Uttrekkbart skohorn WALLi

«Det er mulig for en vanlig person å utvikle et produkt og faktisk lykkes»

Anette Andersson har hatt mange forskjellige yrker gjennom årene, men våren 2022 sa hun opp sin heltidsjobb. Nå jobber hun helhjertet med ideen hun har trodd på de siste 15 årene – det veggmonterte skohornet WALLi.

 

Tidligere i vår var Anette på en intensiv reise til Paris. Der gikk hun blant annet rundt i gatene og sjekket ut interiørbutikker, men fremfor alt besøkte hun den store interiørmessen Maison&Object. En opplevelse som var like inspirerende som den var utmattende. Hun var der nemlig for å presentere sin egen innovasjon, som ble møtt med mange positive reaksjoner.

 

Anettes innovasjon WALLi er et uttrekkbart skohorn som er festet til en vaier, som igjen er festet til et veggfeste. Produktet er både funksjonelt og fungerer som en fin interiørdetalj. Ideen kom til Anette for allerede 15 år siden, men ble en realitet mye senere.

 

- Ideen oppsto for første gang da jeg var på en testhytte og innså hvor vanskelig det var å ta på meg skoene uten tilgang til et skohorn.  Etter dette tenkte jeg mye på det. Et tilgjengelig skohorn som ikke risikerer å forsvinne. Det var først da sønnen min flere år senere minnet meg på å faktisk prøve å realisere ideen min, at jeg endelig gjøre det,  min sønn minnet meg på at det kunne vært smart å prøve å faktisk utvikle ideen flere år senere, og som til slutt gjorde at jeg gjennomførte det, innrømmer Anette.

Samboeren hennes oppmuntret henne til å tørre

Høsten 2021 kom de første produktene, og innovasjonen begynte sakte, men sikkert å utvikles. I starten jobbet Anette både som restaurantsjef og hadde et eget foretak. Jobben var til en viss grad mulig å kombinere, men til slutt gikk det ikke lenger. Hun ble tvunget til å velge.

 

- Samboeren min oppmuntret meg til å ta beslutningen om å si opp jobben som restaurantsjef. Å være avhengig av partneren min mens jeg har ventet på at selskapet skulle ta av har påvirket selvtilliten min. Det har vært den vanskeligste delen av alt dette. Mye har også gått galt underveis, forteller Anette.

 

Det har ikke bare vært motgang underveis, men også mange suksesser. Da Sundsvalls lokalavis laget en reportasje om Anette, var det mange i Sundsvall som tok kontakt etterpå. Folk som ble inspirert, som også hadde ideer til innovasjoner og ville ha tips til hvordan de skulle gå frem. Det er også mange som kommer frem fra sentrum i Sundsvall med gode hilsener.

 

- Folk er virkelig glade på mine vegne. Mange vet hvor lenge jeg har snakket om dette skohornet og at det nå har blitt virkelighet. At det er mulig for en vanlig person å produsere et produkt. Da er ikke tårer og søvnløse netter forgjeves. Bare det at jeg får vise frem produktet mitt på en messe i Paris. Jeg tror ikke jeg helt forstår hvor kult det faktisk er, sier Anette.

Har allerede flere ideer til nye innovasjoner

Opprinnelig var den tiltenkte målgruppen kun privatpersoner, men det viser seg at flere potensielle kjøpere har kommet til underveis. WALLi er allerede tilgjengelig på noen hoteller rundt om i Sverige, blant annet i Huskvarna, Östersund og Stockholm. Anette ser også på treningssentre som en potensiell målgruppe. Også når det gjelder å skape nye innovasjoner, har Anette allerede noen ideer.

 

- Jeg har fått litt inspirasjon i det siste, og mye mer etter Paris. I fremtiden håper jeg på å ha en interiørbutikk med et bredt utvalg til gang. Men akkurat nå fokuserer jeg helhjertet på WALLi.

 

På spørsmål om hva Anette synes er det beste med innovasjonen hennes, er hun ikke i tvil.


- Det er at den løser et hverdagsproblem. Og at den er fin å se på!

Anettes beste tips til andre innovatører:

  Fortell utenforstående om ideen din. Ikke vær redd for å dele ideen din med andre, det vil bringe deg videre i prosessen.

  Våg å få hjelp fra andre mennesker. Hjelpen er nærmere enn du tror!

  Det vil komme tilbakeslag underveis, men du må fortsette å tro på produktet ditt. Ikke gi opp, fortsett å kjempe.

«Det er mulig for en vanlig person å utvikle et produkt og faktisk lykkes»

Anette Andersson har hatt mange forskjellige yrker gjennom årene, men våren 2022 sa hun opp sin heltidsjobb. Nå jobber hun helhjertet med ideen hun har trodd på de siste 15 årene – det veggmonterte skohornet WALLi.

 

Tidligere i vår var Anette på en intensiv reise til Paris. Der gikk hun blant annet rundt i gatene og sjekket ut interiørbutikker, men fremfor alt besøkte hun den store interiørmessen Maison&Object. En opplevelse som var like inspirerende som den var utmattende. Hun var der nemlig for å presentere sin egen innovasjon, som ble møtt med mange positive reaksjoner.

 

Anettes innovasjon WALLi er et uttrekkbart skohorn som er festet til en vaier, som igjen er festet til et veggfeste. Produktet er både funksjonelt og fungerer som en fin interiørdetalj. Ideen kom til Anette for allerede 15 år siden, men ble en realitet mye senere.

 

- Ideen oppsto for første gang da jeg var på en testhytte og innså hvor vanskelig det var å ta på meg skoene uten tilgang til et skohorn.  Etter dette tenkte jeg mye på det. Et tilgjengelig skohorn som ikke risikerer å forsvinne. Det var først da sønnen min flere år senere minnet meg på å faktisk prøve å realisere ideen min, at jeg endelig gjøre det,  min sønn minnet meg på at det kunne vært smart å prøve å faktisk utvikle ideen flere år senere, og som til slutt gjorde at jeg gjennomførte det, innrømmer Anette.

Samboeren hennes oppmuntret henne til å tørre

Høsten 2021 kom de første produktene, og innovasjonen begynte sakte, men sikkert å utvikles. I starten jobbet Anette både som restaurantsjef og hadde et eget foretak. Jobben var til en viss grad mulig å kombinere, men til slutt gikk det ikke lenger. Hun ble tvunget til å velge.

 

- Samboeren min oppmuntret meg til å ta beslutningen om å si opp jobben som restaurantsjef. Å være avhengig av partneren min mens jeg har ventet på at selskapet skulle ta av har påvirket selvtilliten min. Det har vært den vanskeligste delen av alt dette. Mye har også gått galt underveis, forteller Anette.

 

Det har ikke bare vært motgang underveis, men også mange suksesser. Da Sundsvalls lokalavis laget en reportasje om Anette, var det mange i Sundsvall som tok kontakt etterpå. Folk som ble inspirert, som også hadde ideer til innovasjoner og ville ha tips til hvordan de skulle gå frem. Det er også mange som kommer frem fra sentrum i Sundsvall med gode hilsener.

 

- Folk er virkelig glade på mine vegne. Mange vet hvor lenge jeg har snakket om dette skohornet og at det nå har blitt virkelighet. At det er mulig for en vanlig person å produsere et produkt. Da er ikke tårer og søvnløse netter forgjeves. Bare det at jeg får vise frem produktet mitt på en messe i Paris. Jeg tror ikke jeg helt forstår hvor kult det faktisk er, sier Anette.

Har allerede flere ideer til nye innovasjoner

Opprinnelig var den tiltenkte målgruppen kun privatpersoner, men det viser seg at flere potensielle kjøpere har kommet til underveis. WALLi er allerede tilgjengelig på noen hoteller rundt om i Sverige, blant annet i Huskvarna, Östersund og Stockholm. Anette ser også på treningssentre som en potensiell målgruppe. Også når det gjelder å skape nye innovasjoner, har Anette allerede noen ideer.

 

- Jeg har fått litt inspirasjon i det siste, og mye mer etter Paris. I fremtiden håper jeg på å ha en interiørbutikk med et bredt utvalg til gang. Men akkurat nå fokuserer jeg helhjertet på WALLi.

 

På spørsmål om hva Anette synes er det beste med innovasjonen hennes, er hun ikke i tvil.


- Det er at den løser et hverdagsproblem. Og at den er fin å se på!

Anettes beste tips til andre innovatører:

  Fortell utenforstående om ideen din. Ikke vær redd for å dele ideen din med andre, det vil bringe deg videre i prosessen.

  Våg å få hjelp fra andre mennesker. Hjelpen er nærmere enn du tror!

  Det vil komme tilbakeslag underveis, men du må fortsette å tro på produktet ditt. Ikke gi opp, fortsett å kjempe.


Nevnte produkter

Anette Andersson Anette Andersson
Uttrekkbart skohorn WALLi Uttrekkbart skohorn WALLi
Svenskdesignet vegghengt skohorn
kr 549
KjøpInfo

Se flere innlegg

Jörgen & Majvor Johansson
Jörgen & Majvor Johansson
Klara Alwert Lövberg
Klara Alwert Lövberg
Johan Pihl
Johan Pihl
Christian Jonasson
Christian Jonasson
Nicoline Kinch
Nicoline Kinch
Olov Mattsson
Olov Mattsson
Logg inn
Velg land