Anette Larsson, månadens innovatörInnovatør: Anette Larsson
Innovasjon: Sammenleggbar ryggstøtte

 

 

Anette Larsson er fra Malmö og har hatt hodet fullt av ideer siden barneskolen.

- I årenes løp har noen av de tingene jeg har tenkt på, kommet på markedet, og jeg har tenkt så fint at noen har gjort det, sier Anette. Du er som regel ikke alene med ideen din, du må bare sette i gang og gjøre det, og hvis timingen er riktig, kan du til og med være den første.

 

 

Manglet godt ryggstøtte, utviklet eget!

 

I store deler av Anettes voksne liv har hun opplevd det som ubehagelig å sitte på stranden eller i en park uten ryggstøtte

- Jeg har ikke vondt i ryggen, men jeg blir rastløs når jeg ikke kan støtte meg til noe og ikke kan slappe av, sier Anette. Jeg liker ikke å bære på uhåndterlige, ofte firkantede stoler/ryggstøtter ute, jeg vil ha friheten til å dra på shopping eller møte venner rett etter at jeg har sittet i parken uten å måtte dra hjem for å levere tilbake stolen.

Modellen Anette ønsket seg, fantes ikke på markedet, så hun begynte å tenke på sin egen modell. Modellen måtte ha to posisjoner, ingen begrensninger i forhold til kroppsstørrelse, lav vekt og være sammenleggbar uten skruer og muttere. Modellen skulle heller ikke kunne kollapse når man reiser seg opp eller falle bakover. Ingen tverrgående rør skulle gjøre det ubehagelig for rygg eller nakke.

- I dag kan jeg sitte stille i timevis med det selvutviklede ryggstøtten og nyte arbeidet, telefonsamtaler og lesing, sier Anette.

 

 Relaxback, sammenleggbar ryggstøtte

Når ryggstøtten ikke er i bruk, kan den enkelt foldes sammen og legges i den rørformede vesken (som også fungerer som myk nakkestøtte eller ryggstøtte). Takket være den lave vekten på 1 kg er den lett å ta med seg.
"Dagens internett er som å ha en høyre hånd"

 

Timingen for et prosjekt kan være avgjørende. Anette var først ute med sitt innovative design der ryggstøtten kan brettes på en smart måte, og markedet var klart for noe nytt.

- Jeg tenkte lenge og grundig gjennom hvordan jeg skulle utforme ryggstøtten, sier Anette. I tankene tegnet jeg rundt 12 modeller, lagde mange prototyper i papp, kjøpte plastmaterialer og rør, boret osv. for å få en god fornemmelse av hva jeg ville ha.

En viktig faktor i utviklingen var kostnadene til verktøy og hvilke materialer som ville fungere. Anette holdt også oversikt over hvilke produkter hun konkurrerte med.

- Jeg gjorde også egne tekniske undersøkelser ved å se på patenter på nettet, sier Anette. Dagens internett er som å ha en høyre hånd, og det sparer mye penger.

I dag har Anette svensk patent, designbeskyttelse via EUIPO (som beskytter designet i hele Europa) og varemerkebeskyttelse.

 

 

"Det er viktig å være engasjert og lære underveis

 

Anette er helt sikker på at hennes arbeid som servitør, fritidsleder, TV/filmarbeider, miljøkoordinator både i Sverige og til dels i utlandet har gitt henne erfaring og kunnskap som hun har brukt i utviklingen av ryggstøtten.

- Det er viktig å være driven og akseptere at man lærer underveis, sier Anette. "Jeg har også tatt meg god tid og ventet på tilbakemeldinger i stedet for å la meg stresse av andres råd.

- Jeg har alltid frilanset og jobbet i prosjekter, og jeg har innsett at det er som å være selvstendig næringsdrivende, sier Anette. Man sitter ikke i en trygg båt hele tiden, men drivkraften til å finne løsninger og være en pådriver er en del av hverdagen og kan gi mange fantastiske og gledelige belønninger.Les mer om ryggstödet >>

 

 

Anettes favoritter på SmartaSaker:


 Veske på vannflasken 

Vannflaskepose "Flott å ha med seg når du trener eller bare går en liten tur."


Oppblåsbar reisepute 

Flysetepute for barn. "Det må være fantastisk for foreldre som flyr langt med barn."

 Hövding, airbag för cyklister

Hövding sykkelhjelm "En sykkelhjelm som gir en fantastisk komfortabel og trygg følelse av frihet når du sykler."


Nevnte produkter

Se flere innlegg

Klara Alwert Lövberg
Klara Alwert Lövberg
Johan Pihl
Johan Pihl
Christian Jonasson
Christian Jonasson
Nicoline Kinch
Nicoline Kinch
Olov Mattsson
Olov Mattsson
Elin & Magnus Holmgren
Elin & Magnus Holmgren
Logg inn
Velg land