Angel VelitchkovInnovatør: Angel Velitchkov

Innovasjon: LJUSBRINGARE – et miljøvennlig alternativ til telys og oljelamper


Til å begynne med var jeg skuffet over utformingen av vanlige telys. Jeg følte at man mister mye av lysets estetikk fordi aluminiumshylsteret hindrer lyset i å spre seg i alle retninger. Jeg syntes det var synd at et så populært produkt ikke kunne tilføres litt ekstra skjønnhet...

Det ga meg noen ideer, mot og vilje til å bryte gamle vaner og prøve å løse dette problemet. Men jeg ble raskt klar over et annet, mer alvorlig problem: Parafinen som de fleste telys, stearinlys og oljelamper brenner, er svært skadelig for både helse og miljø. I tillegg til drivhuseffekten slippes det ut mye aluminium og stål i miljøet. Det bør finnes en løsning som ikke bare er estetisk, men også økologisk.

Dermed ble familiebedriften Lumipak grunnlagt. Snart kom vi opp med et nytt, men veldig enkelt produkt som så ut til å gi alle løsningene - mer estetikk og miljøvennlighet: oljelyset LIGHT BURNER. Dette er en leirbrenner i forskjellige mønstre utstyrt med en bomullsveke som sitter diskret under brenneren og trekkes litt opp hver gang du tenner den. Den brenner ren vegetabilsk matolje - raps, solsikke, oliven, etc. Ingen fossilt brensel og karbonnøytral.

Oljetelys 4-pakning

En annen fordel med LJUSBRINGAREN er at den kan brukes med nesten hvilken som helst beholder - fra gamle telysholdere til ulike glass, kopper og fat. Hvis de er gjennomsiktige, blir de helt strålende og fylt med levende lys. Lav oppvarming og økt brannsikkerhet er to andre fordeler.

I 2012 ble Lumipak nominert til Stockholm City Innovation Scholarship for svenske innovasjonsprodukter. Vi mottok ikke selve stipendet, men anerkjennelsen var veldig oppmuntrende!


LJUSBRINGARNA ble raskt svært populære. Vi utviklet produksjonsteknologien og fikk mer inspirasjon til et bredere spekter av ulike modeller og nye produkter etter samme prinsipp og tankegang. Å bli akseptert av SMARTA SAKER var en ny fase i utviklingen vår. Det betydde at produktene våre begynte å forlate de "spesialiserte" økologiske butikkenes verden og ta plass i alles hverdag.

LJUSBRINGARE er et enkelt produkt laget av ubrent leire og ren bomull. Etter bruk returneres det til jorden med god samvittighet. Vi har ikke funnet opp en ny teknologi, men gått tilbake til gamle løsninger som har vært brukt siden antikken. Men samtidig er LJUSBRINGARE et helt NYTT PRODUKT. Det som er nytt og unikt, er DESIGNEN. Ganske enkelt.


Oljetelys 4-pakning


 

FAVORITTER PÅ SMARTA SAKER

Jeg liker mange av de smarte tingene SmartaSaker selger, men jeg liker spesielt godt denne:

- Den morsomme og funksjonelle Lento røykvarsleren som gir litt ekstra glede.
Brannvarsler Lento

- Zacky-lasteposen som gjør hverdagen på landet (men også i byen) renere og enklere.
Zacky, Lastesekk for bilen

- Smørkniven på bordet gir mye mer sikkerhet enn du tror.
Smørkniv som står

Nevnte produkter

Se flere innlegg

Klara Alwert Lövberg
Klara Alwert Lövberg
Johan Pihl
Johan Pihl
Christian Jonasson
Christian Jonasson
Nicoline Kinch
Nicoline Kinch
Olov Mattsson
Olov Mattsson
Elin & Magnus Holmgren
Elin & Magnus Holmgren
Logg inn
Velg land