Anna Strömbert är månadens innovatör i februari 2016

Innovatør: Anna Strömbert
Innovasjon: Hyllen Carl - oppbevaringshylle for baller og annet


Anna Strömbert vokste opp i Stockholm i en kreativ familie. Hun var tidlig opptatt av å sy og snekre. Hun fikk sin første symaskin da hun var 7 år gammel, og på landet fantes det en snekkerbod der hun kunne bygge ting - "Jeg er utrolig interessert i interiør og ulike kombinasjoner av materialer", sier Anna. Jeg har bygget mine egne bord, lamper og senger.

Valget av utdanning var opplagt - innovasjon og produktdesign med fokus på materialteknologi ved Mälardalens högskola. Et studium der du også går gjennom alle trinnene for å utvikle ditt eget produkt - "Det er veldig spennende og gøy", sier Anna, "at jeg nå står her med mitt eget produkt!".

Ideen til Carl-hyllen kom etter at Anna nok en gang snublet over sønnens fotball i gangen. Etter å ha satt sammen og testet ulike prototyper og modeller fant hun en løsning som føltes optimal. En hylle der fotballen ligger godt på plass, men hvor det også er plass til jakker, votter, luer og leggbeskyttere. Hyllen er liten og fleksibel og designet for å passe i både små og store haller.Hyllan Carl finns i både vit och svart färg


Med sin idé til en hylle var Anna en av ti vinnere i designkonkurransen Sörmex 2014, som har som mål å anerkjenne innovatører og selvstendig næringsdrivende i Sörmland. Som vinner får du en plass på Formex og muligheten til å jobbe med produktideen din sammen med en bedriftsrådgiver - "Det har alltid vært en drøm å få være med på Formex", sier Anna. Gjennom Sörmex fikk jeg mye hjelp og oppmuntring til å utvikle produktet. Jeg fikk også en god veileder som blant annet hjalp meg med å finne en leverandør til produksjonen.

Hele prosessen fra idé til ferdig produkt tok to år - det vanskeligste, sier Anna, er å kombinere design og produksjon. Det er ikke alltid mulig å designe slik du vil, for en bestemt vinkel kan koste ti ganger så mye som en annen.

Senere ønsker Anna å investere i flere produkter - to produkter er allerede på idéstadiet - "I alt jeg gjør og ser rundt meg, tenker jeg at dette kanskje kan endres, forbedres, gjøres mer attraktivt eller smartere", avslutter Anna.
Hyllan CarlHyllan Carl
Noen av Annas favoritter hos SmartaSaker:

Skotørker
Skotørker - Tørker skoene dine og frisker dem opp etter en hel dags bruk.

Lyssliper fra SmartaSaker.no

Stearinlyssliper - Slip stearinlyset slik at det passer optimalt til lysestaken.

Sjampoholder, 2-pakning

Sjampoholder 2-pakning - Supersmart holder for sjampoflasker i dusjen.


Nevnte produkter

Se flere innlegg

Klara Alwert Lövberg
Klara Alwert Lövberg
Johan Pihl
Johan Pihl
Christian Jonasson
Christian Jonasson
Nicoline Kinch
Nicoline Kinch
Olov Mattsson
Olov Mattsson
Elin & Magnus Holmgren
Elin & Magnus Holmgren
Logg inn
Velg land