Innovatör Barbro Holmström

Innovatør: Barbro Holmström
Innovasjon: Rivröret, holder til kjøkkenpapir


Barbro Holmström er utdannet kroppsøvingslærer med stor interesse for sjøfart og skjærgård. Hun bor på Lidingö utenfor Stockholm og har vært pensjonist en stund.

- Jeg har alltid vært interessert i smarte og smarte ting, sier Barbro. Søsteren min pleier å si "Vi lager en Barbro". Det betyr at man finner en annerledes måte å løse et problem på, og ofte finner man utradisjonelle, men geniale løsninger.


Nytt kjøkken, men ingen plass til papir 


Det hele startet da kjøkkenet ble pusset opp. Da det nye kjøkkenet sto ferdig, innså Barbro at det ikke var plass til tørkepapiret. Barbro ville ikke ofre benkeplass eller veggplass for papiret, så det var bare én ting å gjøre - bygge det inn i et overskap. Men hvordan?

Etter litt betenkningstid laget Barbro en enkel prototype av et plastrør og boret hull i bunnen av et av de nyinstallerte overskapene. Deretter testet hun til hun fikk riktig lengde på røret, riktig antall tagger osv. Det tok litt tid, men så fant Barbro ut hva som fungerte best

- Egentlig var det overraskende enkelt å komme på ideen. Utfordringen var ikke å komplisere produktet, men å holde det enkelt. Det er jo nettopp enkelheten som gjør Rivröret så bra - ingen løse deler og superenkel montering. Jeg ble ivrig heiet frem av omgivelsene, og de som testet Rivröret på kjøkkenet vårt, ville umiddelbart ha en selv. Det ga meg selvtillit og energi til å fortsette reisen.

Barbro fikk et godt tips underveis fra SUF, den svenske oppfinnerforeningen. De innså at Tårtuben trengte en krage på toppen for å hindre at den går rett gjennom det borede hullet, og det har Tårtuben nå fått.


Rivröret, holder til kjøkkenpapir

Barbros smarte løsning skjuler papirrullen i kjøkkenskapet. Sparer både benkeplass og veggplass.Middag med venner ga tips om produsenter 


En annen utfordring var å finne en produsent å samarbeide med for å gjøre prototypen om til et ferdig produkt. Her hadde Barbro litt flaks - på et middagsselskap snakket hun med en person som i sin tur hadde kontakt med eieren av et mekanisk verksted i Stockholm

- Dagen etter ringte jeg til eieren av verkstedet", forteller Barbro. Jeg fortalte ham om oppfinnelsen min og at vi hadde kommet langt med "prototypingen", han syntes det virket spennende, og det er det også. Den samtalen ble veldig bra, og vi bestemte oss for å begynne å jobbe sammen med en gang.

Med familiens hjelp har Barbro kunnet lansere en nettside der hun markedsfører og selger Rivröret. Takket være dette har prosjektet tatt et stort skritt fremover.

- Vi har samarbeidet innad i familien og etablert en god rutine for håndtering av bestillinger, sier Barbro. I dag går det nesten "automatisk" fra bestilling til utsendelse med posten.


Lærerikt å bli tvunget til å utfordre seg selv 


Barbro kan skrive under på at Tårerøret blir satt pris på. I dag finnes den på mer enn 4000 forskjellige steder. I kjøkken, fritidsbåter, barnehager, Lidingö rådhus, verksteder, båtklubber, aldershjem etc. En artikkel i et norsk båtmagasin ga positiv respons og resulterte i mange kunder i Norge!

Det Barbro synes hun har lært underveis, er at selve oppfinnelsen, det å komme opp med ideen, ikke var så vanskelig. Det som virkelig var utfordrende, var å selge seg selv og oppfinnelsen

- Arbeidet med å utvikle Tear Tube er noe av det mest lærerike jeg har gjort, fordi det tvang meg ut av min egen "komfortsone"", sier Barbro. Underveis har jeg også møtt så mange dyktige og fantastiske mennesker som jeg har kunnet utveksle ideer, erfaringer og mye latter med!Les mer om Rivröret, holder til kjøkkenpapir >>>
Barbros favoritter på SmartaSaker:

Länsman, Bølgedrevet lensepumpe

Länsman, Bølgedrevet lensepumpe "Holder robåten fri for vann. Vi har selv brukt den i robåten på landet og er veldig fornøyd med den. Det er smart å bruke båtens bevegelser til å pumpe ut vannet. Hvert rykk i tauet genererer en pumpeeffekt. Regn og vind med tilhørende bølger blir til en fordel i stedet for en ulempe og fungerer utmerket."

Väsklampa
Håndveskelampe "Den sørger for at jeg alltid finner det jeg leter etter i den store vesken min, og den fungerer også som en "reflektor"."


Pluring oppvaskklutholder
Pluring oppvaskklutholder "En favoritt til å holde håndklær og kluter på plass. Vi har hatt glede av den i mange år."

Nevnte produkter

Se flere innlegg

Jörgen & Majvor Johansson
Jörgen & Majvor Johansson
Klara Alwert Lövberg
Klara Alwert Lövberg
Johan Pihl
Johan Pihl
Christian Jonasson
Christian Jonasson
Nicoline Kinch
Nicoline Kinch
Olov Mattsson
Olov Mattsson
Logg inn
Velg land