Designer Harald Hynell


Innovatør: Bosign med designer Harald Hynell
Innovasjoner: Knebrett, Travelpillow, Oppblåsbart fotbad mfl.


Om Bosign 

I en gammel butikk på Östermalm i Stockholm holder Bosign til. Et svensk selskap som utvikler, designer og produserer produkter som løser nye og gamle problemer på nye måter. Bosign har en lang intern ønskeliste over produkter som vi mener bør finnes, og hvert potensielle produkt evalueres et par ganger i året. Hvis vi mener at vi kan komme opp med et produkt som har tilstrekkelig verdi for forbrukeren og kan produseres til en rimelig pris, setter Bosign i gang et utviklingsprosjekt.

Utviklingsprosessen

Når Bosign setter i gang et utviklingsprosjekt, utnevner vi en hoveddesigner, og da jeg fikk i oppgave å lage et moderne knebrett, begynte vi raskt å diskutere hvordan vi kunne tilpasse produktet til hvordan folk bruker laptopen hjemme. Vi ville imidlertid ikke lage et brett som bare kunne brukes som databrett, men som også kunne brukes til andre ting, for eksempel til måltider i sengen eller i sofaen. Eller kanskje som et område for kunst og håndverk foran TV-en. Vi kom frem til en rekke krav som vi syntes var viktige for designet vårt knebrett:

Allsidighet. Du har ikke plass til hva som helst hjemme. Brettet må fungere til det meste, for eksempel til måltider eller datamaskinen, og både i sofaen, lenestolen og sengen.

Stabilitet. Brettet må ligge stabilt i fanget, og vi fant den beste løsningen i en bean-bag, en pute med små skumkuler som kan forme seg etter underlaget, men som stabiliserer seg i hvile.

Horisontal.  En sittepose er også funksjonell her. Den gjør at brettet kan vinkles til en viss grad og gjør det mulig å plassere brettet horisontalt.

Immobilitet. Det som ligger på brettet, skal holde seg på plass. Vi har løst dette med en kant som er høy nok til å hindre at ting glir av brettet, men ikke så høy at kontakter som stikker ut fra siden av en bærbar PC, for eksempel en USB-ledning, brekker av. Av sikkerhetshensyn har vi utviklet en versjon med gummibelagt overflate for å minimere risikoen for at noe sklir av brettet.

Skjemaet måtte følge funksjonen, og resultatet finner du her bl a her på SmartaSaker.

Knebrett - til den bærbare datamaskinen, frokost, lunsj eller middag

Knebrett med gummibelagt overflateAndre Bosign-produkter hos SmartaSaker som jeg også har designet:

Butter Knife Air - Smørkniv stående

Smørkniv som står

TravelPillow 2-in-1 Reisepute med nettbrettholder

Travelpillow 
TabletPillow - Nettbrettpute med oppbevaringslomme
Tabletpillow

Oppblåsbart fotbad

Oppblåsbart fotbad


Nevnte produkter

Se flere innlegg

Johan Pihl
Johan Pihl
Christian Jonasson
Christian Jonasson
Nicoline Kinch
Nicoline Kinch
Olov Mattsson
Olov Mattsson
Elin & Magnus Holmgren
Elin & Magnus Holmgren
Jouni & Raimo Kautto
Jouni & Raimo Kautto
Logg inn
Velg land