Innovatør: Christian Carlsson
Innovatør: Christian Carlsson

Innovasjon: Skulderstropp Pro til ski


Christian Carlssons hjerte har alltid banket litt ekstra for vintersport. Han er født og oppvokst i Uppsala, men bor i dag med familien i Østerrike.

–Nærmeste skibakke ligger bare 25 minutter fra hushjørnet, det er helt herlig!

Idrettsgutten Christian prioriterte heller hockey enn lekser i ungdomstiden sin. Det var derfor ikke en selvfølge at han skulle havne i det akademiske miljøet. Derimot leste han noe som kom til å forandre hans interesse for skolen, en avisannonse om gründerutdannelse! Flere år senere er Christian gründer og innovatør med flere spennende prosjekter på gang.


Skulderstropp Pro til ski


Oppvokst med lidenskap for skikjøring


At Christian skulle lære seg å gå på ski var en selvfølge i familien. I ferier reiste familien avgårde til ulike skisteder.

–Jeg kommer fra en generasjon som hadde Borg og Stenmark som idoler.

Som ung har Christian mange idrettshelter å se opp til. Det ansporer ham til å konkurrere.

–Mitt første minne fra skibakken er da jeg stilte opp i Kalle Anka cup i Sunnerstabacken.

Selv om Christian ikke vant den dagen gir konkurransemennesket i ham aldri opp. Interessen for sport drar han med seg inn i voksen alder og lidenskapen for skikjøring deles nå også med datteren Stella.

Ideen bak innovasjonen

På 90-tallet la Christian grunnlaget for en bærestropp som ble tatt imot med åpne armer på skimarkedet. I 2020 videreutvikler han produktet og begynner å bruke prototypen sin i skibakken.

–Det var vanlig at folk kom bort og spurte hvor jeg hadde kjøpt den.

Christian forstår at etterspørselen er stor og at dette er et etterlengtet produkt hos skikjørere. Christian legger ned mye tid på prototypene sine, og det tar ham hele 8 forsøk før han er helt fornøyd med resultatet.

–Det var viktig for meg å velge slitesterke remmer med lang holdbarhet. Jeg bestiller dem fra Utah, siden de helt enkelt er de beste.

Gummiremmene som man spenner rundt skiene er laget av slitesterk og UV-resistent polyuretan, mens selve låsespennen laget av hard nylon. Christian forteller at han diskuterer materialvalg, design og kvalitet direkte med fabrikkene. Han vil delta i alle steg i prosessen

Skulderstropp Pro til ski

"Produktet gir trygghet og sikkerhet i utforkjøringene"

Mange frikjørere har på seg ryggsekk, som ofte er tenkt å brukes som beskyttelse eller som airbag ved ulykker. Christian forklarer at produktet hans gir trygghet og sikkerhet i utforkjøringene. Han ser et problem, og det er at mange skikjørere blir tvunget til å ta av seg ryggsekken for å kunne ta av og på skiene.

–Jeg vil at ryggsekken skal være på hele tiden, det er sikrere! Mitt produkt er derfor praktisk, i og med at skulderstroppen ikke henger i veien for ryggsekken.

Skulderstropp Pro til ski

Passer for hele familien

Skulderstropp Pro gir ikke bare sikkerhet for proffene. Å nei, Christian mener at det er behagelig for alle skikjørere å kunne ha hendene fri, og slippe å slepe rundt på staver og ski.

–I begynnelsen var tanken at skulderstroppen kun skulle være et produkt for frikjørere. Men den fungerer like godt for hele familien.

Skulderstropp Pro til ski

"Ikke hopp inn i noe halvhjertet!"

Christian forteller at arbeidet som innovatør og gründer er tøft. Dersom man skal lykkes må man være klar over at det krever mye tid.

–Det suger mye kraft og energi, og du bør derfor gjøre noe som føles utrolig gøy og spennende. Ikke hopp inn i noe halvhjertet.

Å være engasjert i en hobby som med tiden blir til jobb ser Christian som den beste kombinasjonen. Christian synes også det er viktig å forsøke å gjøre mye selv. Prøv deg fram.

–Når du kjører deg fast skal du tørre å be om hjelp. Det er alltid noen som kan gi deg råd.

Han forteller at han selv har hatt stor nytte av mange Facebook-forumer i løpet av sin karriere.

–Det er kult at det ikke bare er jeg som setter pris på produktet mitt.

Ler mer om Skulderstropp Pro til ski >>

Nevnte produkter

Se flere innlegg

Klara Alwert Lövberg
Klara Alwert Lövberg
Johan Pihl
Johan Pihl
Christian Jonasson
Christian Jonasson
Nicoline Kinch
Nicoline Kinch
Olov Mattsson
Olov Mattsson
Elin & Magnus Holmgren
Elin & Magnus Holmgren
Logg inn
Velg land