Dag Nordström

Innovatør: Dag Nordström

Innovasjon: Støyreduserende beskyttelse Windfree

Sykle, ri, løpe, padle, skate, seile – vi forflytter oss raskere enn ørene tåler, og på vindfulle dager er det enda mer stressende. Dag Nordström ble lei av bråket og utviklet Windfree, en innovasjon som tar bort vindstøy, men som samtidig gjør at du hører omgivelsene dine klart og tydelig. Windfree er for alle som ønsker å slippe for vindstøy.

Dag bor et stykke utenfor Västerås og forteller hvordan han elsker naturen. Han ønsker å bo stille og rolig, men han er selv aktiv og interessert i både sykling, seiling og å padle kajakk.

«Jeg liker å ha ting å gjøre. Jeg har selv bygget huset mitt og opplever at jeg har det best når jeg er i gang.»

Dag jobber med utstillinger og butikkmateriale, og mener at hans erfaringer derfra gjør at det ble et naturlig steg å bli innovatør.

«Jeg har vært heldig og hatt mange kontakter via jobben, og dermed fått tilgang til mye materiale og kunnskap som gjør at jeg har kunnet holde kostnadene nede ved utviklingen av Windfree.»


«Jeg begynte å sykle, men irriterte meg over vindstøyen»

«Jeg begynte å sykle, men irriterte meg over vindstøyen. Jeg hørte ikke hva folk sa til meg når vinden tok over. Men hørselsvern var ikke et alternativ, for jeg trengte fortsatt å kunne høre bilene og lydene fra naturen.»

Dag begynner å fundere på forskjellige løsninger.

«Under denne perioden hadde jeg kjøpt et konkursbo, hvor det var inkludert en kubikk med skum. Jeg begynte å lage prototyper og la skummet i sykkelhjelmen. Jeg merket raskt at resultatet ble bra og at bruksområdet kunne bli mye større enn til kun syklister.»

Støyreduserende beskyttelse Windfree

Hjernen blir sliten etter en vindfull dag utendørs

«Dersom du går, seiler, padler, sykler eller er utendørs på en vindfull dag, kommer hjernen også til å bli sliten.»

Dag forklarer at hjernen ikke er konstruert for å bearbeide vindstøy.

«Hjernen blir sliten ettersom den prøver å finne ut hvor støyet fra vinden kommer fra. Jeg har vært i kontakt med Karolinska sykehus, så dette er ikke noe jeg bare finner på.»

Hvil stemmen – du trenger ikke rope på havet

Dag forteller at han nå kan hvile stemmen sin og slipper å rope. Han forklarer at han ellers prøver å overgå den høye lyden som man selv har i ørene.

«Hvis man er to som har Windfree, kan man snakke i vanlig tone selv om det blåser. Da kan jeg høre seilet og hva alle på båten sier.»

«Selger aller best til personer med hørselstap»

«Jeg er alene om å selge Windfree, og den selger bra til syklister og andre som har en aktivitet hvor det er mye vind og som synes det er slitsomt med vindstøy. Men aller best selger Windfree til personer med hørselstap.»

Dag forteller at flere av kundene hans forteller hvordan de må skru av høreapparatet når de er ute og går på dager hvor det blåser mye, men når de bruker Windfree trenger de ikke det.

Windfree er dermed ikke kun for deg som liker fart. For de som lider av tinnitus eller hørselstap kan vindstøyet være forstyrrende, men det kan enkelt lindres med Windfree.

Støyreduserende beskyttelse Windfree

Produksjon

«Skummet kommer fra Asia og stoffet er fra Tyskland. Men selve ramnen og monteringen gjør vi hjemme i Sverige i Eskilstuna.»

I dag er Dag veldig fornøyd med sine produsenter, men han forteller at det har vært vanskelig å finne gode underleverandører.

«Jeg har holdt på med dette lenge, og heldigvis har det blitt lettere med tiden.»

Windfree, redningsvest og sykkelhjelm – stygge å ha på seg, men et sikkerhetsprodukt

Markedsføringen av Windfree er vanskelig. Den er unik og trenger en forklaring for å bli forstått.

«Når den i 2009 kom ut på markedet, var folk skeptiske og mente at Windfree var stygg å ha på seg. Men verken redningsvester eller sykkelhjelmer var populære i starten, og man er kanskje ikke så fine i dem.»

Dag forteller at han synes det er veldig morsomt å være innovatør og at prosessen med å ta fram noe helt nytt er veldig spennende.

Windfree – Skal få mer kjærlighet i framtiden

«Jeg er 58 år og tenker at Windfree blir en fulltidsjobb når jeg går av med pensjon fra min vanlige jobb.»

Dag forteller at han vurderer å videreutvikle innovasjonen sin.

«Jeg ønsker å designe en variant av Windfree for syklister som bare beveger seg fremover og når det vind forfra. I dag tar Windfree bort lyden rundt deg.»


Les mer om Windfree >>


Nevnte produkter

Dag Nordström Dag Nordström
Støyreduserende beskyttelse, Windfree Støyreduserende beskyttelse, Windfree
Stenger ute vindsus når du sykler
kr 369
KjøpInfo

Se flere innlegg

Jörgen & Majvor Johansson
Jörgen & Majvor Johansson
Klara Alwert Lövberg
Klara Alwert Lövberg
Johan Pihl
Johan Pihl
Christian Jonasson
Christian Jonasson
Nicoline Kinch
Nicoline Kinch
Olov Mattsson
Olov Mattsson
Logg inn
Velg land