Innovatör Dan Näslund

Innovatør: Dan Näslund
Innovasjon: Lurep, holder for fiskekrokDan Näslund er fra Norrland og vokste opp i Viksjö, en landsby noen kilometer utenfor Härnösand. Etter flere års studier endte Dan opp i Sollentuna, der han har bodd med familien sin i noen år nå. Som inkarnert fisker var det ikke uventet at Dan utviklet et produkt for sportsfiskere:

- Jeg har alltid vært interessert i sportsfiske og ofte spinning, der man bruker ulike typer sluk eller drag", sier Dan. Alle som noen gang har prøvd å fiske, vet hvor lett det er for kroker å sette seg fast i alt mulig.

Fiske med barna var utgangspunktet 


Ideen om et produkt som beskytter sluken når man ikke fisker, fikk Dan tidlig. Da han stiftet familie og begynte å fiske med barna, ble behovet enda større, og han bestemte seg for å ta ideen videre. Tanken var å kunne beskytte sluken uten å måtte ta den av.

Løsningen ble en liten, fleksibel boks som festes til fiskestanga med borrelås. Sluken ligger beskyttet inne i boksen og trenger ikke hektes av når det er på tide å dra til neste fiskeplass. Boksen kan også brukes til å oppbevare et ekstra sluk.


Beholder til fiskekrok

Dekselet ligger beskyttet i esken, som er festet med borrelås.


Prosessen med å utvikle produktet og bringe det ut på markedet tok omtrent tre år

- Mye av tiden gikk med til å finne riktig form på boksen og sørge for at den hadde den funksjonen jeg ønsket, sier Dan. Det ble ganske mange prototyper i 3D-printere før jeg var fornøyd. Jeg fikk flere tips fra Start-up Stockholm underveis, noe som var svært verdifullt.


Positiv respons og flere størrelser på vei


Når det gjelder produksjonen, samarbeider Dan med et selskap i Nyköping som står for selve produksjonen. En del av selve monteringen av produktet gjør han selv med hjelp av noen samarbeidspartnere i Sollentuna

- Det er flott at produktet er på markedet og at vi har fått så mange positive tilbakemeldinger fra folk som setter pris på det, sier Dan. Akkurat nå skisserer jeg flere varianter som skal fungere for litt større sluk. Noe som mange kunder har etterspurt!Les mer om Lurep, holder for fiskekrok >>
Dans favoritter på SmartaSaker:

Multibestikk Spork, Titanium

Multibestikk Spork, Titanium - "Siden jeg liker å tilbringe tid i skog og mark, vil jeg ha slitesterke staver av høy kvalitet, og det er dette produktet. At den i tillegg har en fin design, gjør ikke saken dårligere."


Tubeklemme, 2-pakning
Tubeklemme, 2-pakning – "Morsomt, enkelt og tidsriktig produkt. Bra å prøve å redusere ressurssløsing hvis man kan på en enkel måte."


Bærbelte
Bærbeltet - "Jeg bruker den hovedsakelig til bringebærplukking om sommeren, det er godt å ha begge hendene fri, og at det er en svensk innovasjon gjør ikke saken dårligere."Nevnte produkter

Se flere innlegg

Klara Alwert Lövberg
Klara Alwert Lövberg
Johan Pihl
Johan Pihl
Christian Jonasson
Christian Jonasson
Nicoline Kinch
Nicoline Kinch
Olov Mattsson
Olov Mattsson
Elin & Magnus Holmgren
Elin & Magnus Holmgren
Logg inn
Velg land