Dennis Eriksson
Innovatør: Dennis Eriksson
Innovasjon: Butlerhook & Swedhook

Etter å ha sett et program om svenske oppfinnere ble Dennis Eriksson inspirert til å løse problemet med konstant våte baderomsgulv hjemme. I samme slengen utviklet han også en multikrok for alle anledninger.


Lang erfaring innen kunst og design 


- Hele livet har jeg vært interessert i kunst, design og formgivning, sier Dennis. Jeg har laget alt fra memoryspill, øreringer, postkort, fotografert for ulike magasiner og jobbet i møbelbransjen som montør, sjåfør, fotograf og selger. Jeg har alltid vært en nysgjerrig person som liker eventyr, nye utfordringer og har alltid fulgt drømmene mine. Når jeg først har bestemt meg for å gjøre noe, gjør jeg det fullt ut.Løsningen for våte baderomsgulv 


En kveld i 2013 satt Dennis hjemme i Stockholm og så på TV-programmet "Uppfinnarna". Som alle andre hjemme i TV-sofaen tenkte han: Hva er det som irriterer meg mest?

- Jeg gikk rundt i leiligheten, forteller Dennis, og klødde meg i hodet, og så innså jeg: vått badegulv! Jeg så meg rundt på badet og deretter på dusjforhenget, og så slo tanken meg. Tenk om man kunne henge håndkleet rett utenfor, slik at det er lett å komme til. Jeg satte meg ned og begynte å skissere mange forskjellige løsninger. Til slutt fant jeg formen som gjorde det mulig å bruke kroken på de vanligste dusjforhengskrokene på markedet. Butlerhook kan henges både på utsiden og innsiden av dusjforhenget til f.eks. skrubb, børster, fotfil, håndspeil, smykker, morgenkåpe, undertøy, bukse, lue osv...


Butlerhook


Multifunksjonell krok 


En idé føder mange nye, og på sparket designet Dennis også den multifunksjonelle kroken Swedhook.

- Jeg tenkte også på å designe en krok som kan brukes daglig, f.eks. på skolen, på trening, på utflukter, på camping, på reise, i bilen og hjemme. Den skal være nyttig uansett hvor du er, og den skal være enkel å ta med seg. I dag har jeg alltid 1-3 universalkroker med meg i lommen, og det gjør faktisk hverdagen mye enklere og morsommere.

- Hver dag ser jeg mennesker som trenger Swedhook. Det morsomme med produktet er at bruksområdene aldri tar slutt. Formen er utformet slik at den kan henges på så mange steder som mulig, f.eks. barnevogner, hattehyller, klesskinner, nakkestøtter i bilen, i bukser, bord, stoler, parasoller, garderobeskap, garderobeskap, båtstativ, hyller og på ulike elementer. Bare fantasien setter grenser for bruksområdene.


Universalkrok Swedhook


Ta hjelp fra flere ulike kilder 


- Mitt første skritt i utviklingsprosessen er å søke etter ideen min på nettet, hvis det finnes noe lignende på markedet. Deretter skisserer jeg formen på et stykke papir og gjør den om til en 3D-modell på datamaskinen. Modellen skrives deretter ut på en 3D-printer for å lage en prototype. Deretter får venner og bekjente prøve ideen min. Jeg får tilbakemeldinger og kan forbedre designet.

- Jeg har også meldt meg inn i oppfinnerforeningen STIK og deltar av og til på seminarer og innovasjonsrådgivning hos Start-Up Stockholm, som samarbeider med Almi. Jeg kan virkelig anbefale alle disse, de er en stor del av grunnen til at jeg har kommet så langt. Men jeg må heller ikke glemme alle mine nærmeste som har vært sparringspartnere og støttespillere. Ikke vær redd for å be om hjelp!Tro på deg selv 


- Starten var den enkleste, da har man mest energi og nysgjerrighet til å gjøre markedsundersøkelser, finne testpersoner og delta på morsomme seminarer med interessante forelesere og deltakere. Det vanskelige er å virkelig bestemme seg, for eksempel valg av materiale, form, emballasjedesign, pris til kunden osv. og så innhenter virkeligheten deg med økonomi, logistikk, markedsføring, selskapsform og så videre. Men jeg har tatt en ting av gangen og satt meg mange delmål. Det viktigste er å ha 110 prosent tro på produktet og seg selv, og når produktet er ferdig, er det selvsagt kjempegøy når ordrene kommer inn fra forhandlerne. Da vet du at markedet setter pris på det du har produsert!
Universalkrok Swedhook, svart & hvit

Milepælene beveger seg fremover


Swedhook og Butlerhook er Dennis' to første nylanserte produkter. Han kom også til finalen i Bestselgerjakten 2016. I fremtiden vil de komme i nye farger hvis det er etterspørsel etter dem.

- Så er det noen produkter på idéstadiet som jeg virkelig tror på. Jeg holder meg imidlertid til delmålene mine... men jeg har selvfølgelig store visjoner!Dennis favoritter hos SmartaSaker

Pluring oppvaskklutholder
- Jeg bruker Pluring daglig, oppvaskkluten tørker raskt og er alltid lett tilgjengelig.

CableCup Hide
- Jeg har to CableCup Hide hjemme, de er fine, enkle å installere og skjuler stygge stikkontakter i taket.

Dammsugargaller
- Som småbarnsforelder er støvsugergitteret et must i hjemmet. Ingen småting går tapt, og alle sønnens legobiter, Playmobil-deler, perler osv. blir liggende igjen selv etter en storrengjøring.


Nevnte produkter

Se flere innlegg

Klara Alwert Lövberg
Klara Alwert Lövberg
Johan Pihl
Johan Pihl
Christian Jonasson
Christian Jonasson
Nicoline Kinch
Nicoline Kinch
Olov Mattsson
Olov Mattsson
Elin & Magnus Holmgren
Elin & Magnus Holmgren
Logg inn
Velg land