Månadens innovatörer – Elin Mårtensson & Johan Lindsgård

Innovatører: Elin Mårtensson & Johan LindsgårdInnovasjon: GluGo - papirhåndkleholder.Elin Mårtensson og Johan Lindsgård slet med å finne en papirholder som tilfredsstilte deres behov, og utviklet i stedet sin egen. Resultatet ble GluGo, en holder der du enkelt kan rive av papiret med én hånd.Termokrus inspirert av papirholdere 


Elin og Johan bor i Jönköping, og sammen driver de firmaet Lindsgård Design. Johan har studert produktutvikling med møbeldesign ved Nässjö Träcentrum, og Elin har bakgrunn som foreleser innen psykisk sykdom.

- Jeg har likt å skape så lenge jeg kan huske, sier Johan. Det er selve prosessen som er drivkraften min. Å se noe nytt vokse frem som kan hjelpe mennesker i hverdagen.

Da Elin og Johan startet bedriften, tok de med seg en termokopp med vakuumfunksjon i bunnen. En genial oppfinnelse der koppen ikke kan velte, men hvis du løfter den rett opp, utløses vakuumet. Senere, da de ikke fant en papirholder som holdt mål, kom vakuumfunksjonen inn i bildet:

- De papirholderne vi fant, var enten for tunge og uhåndterlige å flytte på, forklarer Elin, eller så var de for lette og veltet uten at man kunne holde fast med den andre hånden. På alle modellene var selve låsefunksjonen for svak. Derfor bestemte vi oss for å utvikle en holder som var enkel å bære, men som samtidig ikke velter når man river av papiret.Låsefunksjonen er den største utfordringen 


I seks måneder jobbet Elin og Johan med å utvikle prototyper. Siden vakuumet allerede fantes og var utprøvd, ble mesteparten av tiden brukt på selve "armen". Den store utfordringen i prosessen var å finne en god låsefunksjon - den delen som skal stå imot når papiret rives av. Den måtte være fastlåst for å være stabil, men samtidig fleksibel slik at den kunne følge papiret etter hvert som rullen minker i diameter etter bruk.

- Det handler om å ikke være blind, men tenke bredere, sier Johan. Det viste seg at det fantes en løsning på dette problemet også. En "arm" som klemmer fast papiret slik at det ikke fortsetter å rulle når det er på tide å rive av. Denne funksjonen, sammen med vakuumfunksjonen i bunnen, gjør at du ikke trenger å berøre papirholderen i det hele tatt, bare papiret når du bruker den.


GluGo
Med vakuumteknologi i bunnplaten står papirholderen stødig på bordet. En smart arm holder rullen og gjør det enkelt å rive av papiret med én hånd.


Lærerikt samarbeid med produsenter


I likhet med mange andre produkter i dag produseres papirholderen i Kina. Elin og Johan har jobbet tett med produsentene og fått et godt innblikk i selve produksjonen. Sammen med produsenten har de sørget for at miljø- og materialkravene som stilles til et produkt på det skandinaviske markedet, blir oppfylt.

- Samarbeidet med produsentene har vært både lærerikt og fungert veldig bra, sier Johan,"så vi er ikke fremmed for å fortsette å utvikle produkter sammen i fremtiden. Vi har allerede et spennende produkt på trappene, og ideer til flere smarte løsninger dukker opp hele tiden.

- Jeg har alltid prioritert å hjelpe andre mennesker, avslutter Elin. Å kunne skape produkter som kan gjøre folks hverdag enklere, føles fantastisk! Jeg hjelper fortsatt, men på en annen måte enn før.Elins och Johans favoritter på SmartaSaker:

GPS til hund


GPS for hunder og katter: "Trygt! Vi er begge hundeeiere."

Automatisk såpepumpe Otto
Automatisk såpedispenser: "Hygienisk, smart og friskt."Biltvätt miljösmart

Car Wash Ultra Gloss: "Miljøvennlig, sier det meste. Enkelt og lettvint. En smart ting, rett og slett."

Nevnte produkter

Se flere innlegg

Christian Jonasson
Christian Jonasson
Nicoline Kinch
Nicoline Kinch
Olov Mattsson
Olov Mattsson
Elin & Magnus Holmgren
Elin & Magnus Holmgren
Jouni & Raimo Kautto
Jouni & Raimo Kautto
Jennie Josefsson
Jennie Josefsson
Logg inn
Velg land