Månadens innovatör Emma Hällström


Innovatør: Emma Hällström
Innovasjon: Heather, oppvarmet setepute


Emma Hällström er opprinnelig fra Enköping, men har bodd på Gotland i ti år sammen med sin mann og seks år gamle sønn. Emma har bakgrunn fra markedsføringsbransjen og har vært selvstendig næringsdrivende siden 2015.

 

Utbrenthet ble utgangspunktet for selvstendig næringsvirksomhet

- I 2015 hadde jeg vært sykemeldt i ett år på grunn av utbrenthet", forteller Emma, "og bestemte meg for ikke å gå tilbake til den faste stillingen min, men i stedet fokusere på meg selv som gründer. Senere samme år fikk jeg diagnosen uretritt, som er en urinveissykdom. Rundt 500 000 kvinner i Sverige lider av uretritt, og noe som kan forebygge og lindre, er varme. Jeg bestemte meg for å finne en løsning for alle disse kvinnene.


Emmas opprinnelige idé var å hjelpe kvinner med uretritt, men i løpet av arbeidet har målgruppen vokst.

– Det är så många som blir hjälpta av värme, säger Emma, endometrios, ryggvärk, menssmärtor, foglossning, frusna själar. Listan kan göras hur lång som helst.

Utmaningen var att hitta en lösning som håller kvinnors underliv varma, är snygg och enkel använda och har aktiv värme från en tillgänglig källa.

– Jag har från början haft hjälp av Amalia Ericsson som är en fantastisk industridesigner, berättar Emma. Under första tiden arbetade vi på flera spår men landade till slut i Värmedynan Heather. Jag har också tagit hjälp av konsulter och rådgivare längs vägen som varit experter på sina områden. Det är så otroligt viktigt att hitta människor som vet vad de gör och låta dem göra sin magi.


Betydningen av lokale produkter


Det har tatt tre år fra idé til den sitteputen som nå er på markedet. For et drøyt år siden kom den første prototypen, og siden da har fokuset vært på å få detaljene på plass. Ifølge Emma har den vanskeligste delen av prosessen vært å finne produsenter som ville være med allerede på prototypestadiet.

- Vi kunne sikkert ha produsert et produkt tidligere hvis vi hadde valgt å legge produksjonen til Asia, sier Emma. Men det var aldri et alternativ. Vi ønsker å produsere så lokalt som mulig, og jeg kan bokstavelig talt sitte i fanget på syerskene våre her i Visby og diskutere detaljer rundt syingen.

- En annen utfordring har vært å kommunisere at dette er et produkt designet for innendørs bruk, fortsetter Emma, og ikke først og fremst et produkt for utendørs bruk. Selv om sitteputen kan brukes overalt, er varmen tilpasset innendørs bruk. Puten blir heller ikke så varm som mange av produktene på markedet. Disse har ofte en anbefalt brukstid på 15-20 minutter. Vår sittepute er beregnet på å brukes og varmes opp gjennom hele dagen.

 Uppvärmd sittdyna Heather

Lokal produksjon skaper arbeidsplasser 


For Emma var det naturlig at sitteputen skulle være laget av ull, som både er temperaturregulerende og isolerende. I tillegg er ull smussavvisende og antistatisk. Det ytterste laget av sitteputen består av 100 % ullfilt..

- I dag kjøper vi ullen fra Nederland, men vi jobber aktivt for å kunne bruke gotlandsull i fremtiden. Varmeelementet produseres i Tyskland, og sitteputen sys av våre fantastiske syersker i Visby. Det er fantastisk å kunne bidra til sysselsetting på øya og holde transportkostnadene nede, samtidig som det gir et sluttprodukt av høy kvalitet

- Vi har også valgt emballasje av høy kvalitet slik at også den kan leve videre. På denne måten går så lite materiale som mulig til spille.

 

"De fleste som setter seg på puten, ønsker ikke å reise seg igjen."

Emmas team har fått utrolig god respons på sitteputen. I november ble det endelige produktet vist frem for første gang, med alt på plass - varmen, den riktige ullen, syingen etc.

- De fleste som setter seg ned, vil ikke reise seg igjen, sier Emma. Planen er å fortsette å lage produkter som løser kvinners problemer og med kvinnekroppen som norm, selv om varmeputen og fremtidige produkter også kan brukes av menn.

- Vi har to nye produkter på trappene som vi jobber med akkurat nå, avslutter Emma, og mange flere står på liste.Emmas favoritter på SmartaSaker:

Flytende oljetelys

Flytende oljetelys. "Smart for oss som elsker å fylle huset med lys, men ikke ønsker å belaste miljøet på samme måte som med telys."

 

Twister ledningsvrider 2-pakning

Twister, ledningsvrider. "Jeg er så utrolig takknemlig for at dette produktet finnes! Finnes det noe mer irriterende enn julestjerner som vrir seg? (Jo, det finnes det selvfølgelig, men likevel.) Her har de virkelig sett et problem som så godt som alle svensker støter på hvert år. Og løst det på en veldig enkel måte. Jeg liker det."


Smörkniv som hänger på kanten 

Smørkniv som henger på kanten. "Nok et produkt som virkelig har blitt et problem i svenske hjem. Se hvordan dette produktet kan redde ekteskap."Nevnte produkter

Se flere innlegg

Johan Pihl
Johan Pihl
Christian Jonasson
Christian Jonasson
Nicoline Kinch
Nicoline Kinch
Olov Mattsson
Olov Mattsson
Elin & Magnus Holmgren
Elin & Magnus Holmgren
Jouni & Raimo Kautto
Jouni & Raimo Kautto
Logg inn
Velg land