Månadens innovatör - Emma Phil

Innovatør: Emma Phil

Innovasjon: Posture, holdningssele


Da Emma Pihl ventet barn, merket hun at holdningen hennes ble dårligere, og hun fikk til og med vennlige påminnelser fra sine velvillige foreldre om å tøye ut. Konkurransedyktig som hun var, begynte hun å legge merke til sin egen holdning sammenlignet med andres. Hun innså at dagens stillesittende livsstil kombinert med for lite bevegelse skaper utallige krumme rygger og iPad-nakker i alle aldre.


Dårlig holdning er et utbredt problem


Emma Pihl er født og oppvokst i Stockholm og bor med familien i Nacka. Hun har hatt en parallell karriere som foredragsholder og forfatter av bøker om lederskap og personlig utvikling.

- I min rolle som kursholder og foredragsholder", sier Emma, har jeg hatt tusenvis av mennesker sittende foran meg, så jeg har hatt muligheten til å legge merke til hvordan folk sitter, og da har jeg innsett at den daglige holdningen er et enormt utbredt globalt problem. Det må gjøres noe med krokete, krumbøyde rygger, gribbhalser og ostehøvelaktige, stillesittende kropper.

 

Posture, holdningssele
Det viktigste med Posture er påminnelsen om at båndet bare strekker seg når du mister holdningen.


Et brukket kragebein ble starten på et nytt produkt 


Emmas mann brakk kragebeinet da han sto på snowboard, og fikk en rehabiliteringsløsning for skuldrene for å hjelpe kragebeinet til å gro skikkelig.

- Rehabiliteringsløsningen endret kroppsholdningen hans, forteller Emma. Det var en nyanseforskjell på et par centimeter mellom brystbenets og skuldrenes posisjon som gjorde at han så så bra ut i en enkel hverdagsskjorte.

Emma modifiserte rehabiliteringsløsningen og gjorde den brukervennlig, justerbar og elastisk, og plutselig var verdens beste produkt på markedet som på en smidig måte forbedrer holdningen til hverdagsmotionisten, idrettsutøveren og kontorarbeideren. Det viktigste med produktet er påminnelsen om at stroppen bare strekker seg når du mister holdningen og slapper av i magen og overkroppen beveger seg fremover. Med selen på er det mer behagelig å strekke seg og holde seg oppreist enn å falle sammen.

- Stretching har mange fantastiske fordeler, som å senke stressnivået, gjøre pusten dypere, styrke kjernemuskulaturen og redusere risikoen for skader og ryggsmerter, sier Emma.


Posture er i dag representert i 15 land


Siden den gang har Emma og kollegene hennes kontinuerlig utviklet en rekke produkter for bevegelse, aktivitet og bedre holdning i hverdagen. Visjonen er å bruke musklene som styrker holdningen mens man gjør andre ting. I dag selges produktene i 15 land, og folk fra Dubai til Canada kan dra nytte av effekten av en god holdning.

- Min egen holdning, som nå er veldig god, må jeg jobbe kontinuerlig for å holde den slik. Daglig trening, påminnelser om holdningen er et kontinuerlig arbeid for å holde holdningen god i vårt sittende, fremoverlente, fysisk inaktive samfunn, avslutter Emma.
Emmas favoritter på SmartaSaker:


Tyveribeskyttet ryggsekk, Bobby Hero
Tyverisikker ryggsekk: "Jeg elsker den tyverisikre ryggsekken, spesielt fordi den er så stilig."
Hövding 3
Hövding: "Hövding-hjelmen er så kul"


Prylhittare
Gadgetfinder: "Smart greie!"

Nevnte produkter

Se flere innlegg

Jörgen & Majvor Johansson
Jörgen & Majvor Johansson
Klara Alwert Lövberg
Klara Alwert Lövberg
Johan Pihl
Johan Pihl
Christian Jonasson
Christian Jonasson
Nicoline Kinch
Nicoline Kinch
Olov Mattsson
Olov Mattsson
Logg inn
Velg land