Jens Leveau

Innovatør: Jens Leveau
Innovasjon:
ZlideOnJens Leveau bor i Visby sammen med familien. Han vokste opp med ishockey, fotball og ski. Han har bakgrunn som snekker og drev eget firma i 15 år før ZlideOn endret yrkeslivet hans

- Ideen til ZlideOn kom fra et lignende produkt, sier Jens. Min bestefar var sjef på vaskeriet i Visby på 1950-tallet og fikk se et produkt fra en amerikansk selger. Etter mange års påtrykk fra bestefaren min bestemte kona mi og jeg oss for at vi skulle prøve å utvikle ideen og komme opp med et produkt som var oppdatert. Vi var en stor familie, og ødelagte glidelåser var et tilbakevendende problem.


Enkel løsning på et vanlig hverdagsproblem


I et hjem finnes det rundt 500 glidelåser på alt fra lommebøker til partytelt, bassengtrekk, utemøbler eller klær og puter. ZlideOn erstatter den ødelagte løperen på den eksisterende glidelåsen. Det er enkelt å reparere det ødelagte kjedet og billigere enn å sy inn en helt ny glidelås eller gå til en skredder.

- At selve glidelåsen er en svensk oppfinnelse, gjør det ekstra morsomt å utvikle et produkt som reparerer og forlenger kjedets levetid, sier Jens. Alle som har testet produktet, har vært svært positive og fornøyde, siden det løser problemet med en ødelagt glidelås på bare noen få sekunder.


Utfordrende prosess fra idé til ferdig produkt


Selve ferdigstillelsen av ideen tok omtrent ett år med forskning, testing og så videre. Utviklingen av alle modellene tok omtrent tre år. Utfordringen var delvis å finne de riktige materialene, men også å finne ut hvordan produksjonen skulle se ut og deretter finne samarbeidspartnere. Målet var svært ambisiøst: Det skulle være et produkt av høyeste kvalitet. En særlig utfordring var monteringsmaskinene som skulle sette sammen de ulike delene til et ferdig produkt.

- En stor hjelp var at produktet i seg selv var så spennende, noe som skapte et stort engasjement blant alle involverte, sier Jens.

 

Tillverkning av ZlideOn 
På prosessanlegget settes alle delene sammen til en ferdig ZlideOn.


Produksjon med flere aktører i Småland


Hele produksjonen av ZlideOn foregår i Småland, der flere selskaper samarbeider. Selve karosseriet er støpt i sink av et trykkstøperi. Avtrekkeren, den du trekker i, er laget av fjærstål og produseres av et selskap som lager bånddeler. Til slutt kommer lakkeringsprosessen, der delene ikke lakkeres, men gjennomgår kjemiske prosesser for å få en slitesterk overflate.

- Alt dette koordineres deretter i foredlingsfabrikken vår, sier Jens, der produktet monteres og pakkes. I dag monteres en ZlideOn annethvert sekund, vi har 5 maskiner for 16 størrelser.


En ZlideOn for hver glidelås


Siden produktet skal fungere med alle typer glidelåser, prøver Jens og teamet hans hele tiden å utvikle det med nye størrelser. Akkurat nå er alt fokus på ZlideOn, men det kan komme noe tilbehør i samme segment i fremtiden. I fremtiden er planen også å fokusere på produksjonssiden, der ZlideOn kan bli den originale løperen som sitter på glidelåsen. En glidelås av god kvalitet kan motvirke problemet med ødelagte glidelåser

- Jeg har en ekstremt stimulerende jobb som går ut på å gjøre kundene fornøyde og hjelpe dem med å spare penger, sier Jens. Samtidig er det bra for miljøet når man forlenger levetiden på ting som ellers ville blitt kastet, sier Jens.
 

 

Jens favoritter på SmartaSaker:

Mugghållare till cykeln

Krusholder til sykkelen "Et flott sett å ha når familien skal på tur, eller kaffen på vei til jobb."


Sykkellykt, oppladbar

Oppladbart sykkellys "Veldig praktisk for å unngå batterier, eller dynamoer, som ofte samler søppel og fungerer av og til."


Armbånd med overfallsalarm

Trygghetsalarm "Med tanke på hvordan samfunnet ser ut for unge mennesker og kvinner i dag, er det ekstremt viktig å kunne påkalle oppmerksomhet raskt og effektivt på en enkel måte."

 

 

 


Nevnte produkter

Se flere innlegg

Johan Pihl
Johan Pihl
Christian Jonasson
Christian Jonasson
Nicoline Kinch
Nicoline Kinch
Olov Mattsson
Olov Mattsson
Elin & Magnus Holmgren
Elin & Magnus Holmgren
Jouni & Raimo Kautto
Jouni & Raimo Kautto
Logg inn
Velg land