Innovatör Krister Karlsson

Innovatør: Krister Karlsson & Kersti Edenheim

Innovasjon: Fluesmekker BugmaidenDenne fluesmekkeren ble utviklet for 18 år siden. På den tiden drev vi en pølsekiosk på landet i Skåne. Åkrene ble gjødslet, og vi hadde store problemer med fluer. Elektriske fluesmekkere var ikke oppfunnet på den tiden, så vi brukte en vanlig fluesmekker og laget stygge flekker over hele kiosken.

Men det største problemet var når de falt på stekeplaten og i frityrgryten. Vi sto overfor et problem... Og det er som regel når man står overfor et problem at oppfinnelser oppstår. Man irriterer seg over noe man vil forbedre, og så begynner man å tenke.

Det var akkurat det vi gjorde, tenkte og tenkte og tenkte... og til slutt trodde vi at vi hadde funnet løsningen på problemet da vi limte teip på en vanlig fluesmekker. Det fungerte til en viss grad... Fluen satt riktignok fast, men flekkene ble værende. SÅ kom genistreken! Borrelås selvfølgelig! Alt fester seg til borrelås! Grov borrelås ble presset på teipen og målet var nådd. Jeg husker godt den første testfluen da jeg mer eller mindre lykkelig tok livet av den. Smask, sa det, og der satt den fast blant tornene. For et treff!

Det tok ikke mange minuttene etter at jeg hadde slått et antall fluer før jeg begynte å tenke på å tjene penger på dette. Dette må være en stor greie for mange, tenkte jeg da jeg satte kursen mot innovasjonssenteret i Hässleholm med oppfinnelsen min. Hodet snurret og jeg var fyr og flamme da jeg gikk inn døren til veilederen min.

Men der ble jeg konfrontert med virkeligheten. Veilederen holdt seg til sannheten, noe som på det tidspunktet var for tøft for meg. Alle tingene jeg måtte lære og komme meg gjennom, og alle kostnadene som var involvert i produksjonen, gjorde at jeg ga opp og dro hjem med den gylne kua mi.Ullared søkte oppfinnelser til sitt nye program

Jeg fortsatte med fluesmekkeren i kiosken, viste den til noen venner og glemte den etter hvert. Årene gikk og fluesmekkeren forble på et uutviklet stadium inntil jeg tilfeldigvis så at Ullared søkte etter oppfinnelser til sitt nye program "Jakten på bestselgeren". Jeg satte sammen min egen demofilm, skrev ned litt historie og sendte inn søknaden. Og jammen kom det et brev i posten som kort og godt lød slik.

- Du skal være på TV med fluesmekkeren din. !!!!

Munnen min gikk vel helt opp til øreflippene! Men jeg hadde ikke noe ferdig produkt, og jeg hadde heller ikke tid til å lage noe. Hva gjør jeg nå? Bruk eller kast, jeg kommer IKKE til å savne dette, tenkte jeg mens jeg fikk ny giv igjen. Denne gangen skal jeg helt sikkert kjøre linjen ut og prøve å treffe andre i samme situasjon og på den måten knytte kontakter for å utvikle dette. Det var faktisk akkurat det som skjedde. Jeg traff Ingvar Sjöqvist fra SKU AB. Han kom bort til meg under filmingen og testet fluesmekkeren, og sa deretter med en rolig og erfaren innovatørstemme: "Hei, dette er en bra greie". Jeg ble vel glad for å høre de ordene! Noen som trodde på ideen og støttet meg. Ingvar fikk deretter i praksis frie hender til å hjelpe til med utviklingen av fluesmekkeren og det ferdige produktet vi i dag ser i butikkene. Det hele er faktisk Ingvars fortjeneste. Uten ham hadde det nok ikke blitt noen fluesmekker. Og som i alle situasjoner der et prosjekt er involvert, stiller familie og venner opp og støtter. Slik er det også her. Takk til dere alle sammen!

Fluesmekker - bugmaiden

Det kan være vanskelig å få en idé til å blomstre. Mange geniale oppfinnelser får aldri se dagens lys og komme menneskeheten til gode. De forblir i tankene, på tegnebrettet, eller møter tekniske hindringer de ikke kan overvinne. Veien til et ferdig produkt er full av hindringer, men så lenge du ikke gir opp, vil du før eller siden overvinne dem. Hvis du tror på noe og lurer på om det vil fungere, er det ingen vei tilbake, med mindre du vil bruke resten av livet på å lure. Du må rett og slett teste, ta en sjanse, satse alt, for hva om det lykkes?Kersti Edenheim


Jeg har ofte vært sparringspartner når det gjelder Kristers ulike eksperimenter, i dette tilfellet fra det første forsøket med dobbeltsidig tape og deretter borrelås på en vanlig fluefelle til forsøk med "perleplater" og lignende, da vi innså at det skulle være litt mer som et teppe av tette pigger. Siden jeg var ansvarlig for gatekjøkkenet der forsøkene først ble utført, var jeg selvfølgelig glad da vi endelig løste problemet.

I ettertid har vi prøvd å huske hvor mye jeg var involvert i å finne ut av de ulike løsningene. Krister har ganske mange ideer, så ingen av oss kan egentlig huske hvor mye jeg var involvert i idémyldringen og utviklingen av fluefangeren... men min rolle i det hele var som sagt mest som en slags sparringspartner.

Vi er begge like store eiere av aksjeselskapet som nå har utviklet og selger fluesmekkeren. Jeg er litt mer ansvarlig for den administrative og økonomiske delen, regnskap, kontrakter, utvikling av logoer, skilting, informasjonsark osv. Jeg har deltatt på markeder osv. og håndterer en del e-postkorrespondanse og f.eks. salg i kafeen vår, der vi nå har utvidet sortimentet med ulike oppfinnelser.

Patent-och designskydd var ett helt nytt område för mej och att man ofta anlitar ombud till hjälp, förstår jag nu efter att ha lotsat oss igenom detta.

Vi er helt sikre på at dette mønsteret av fluesmekkere, dvs. denne typen fluesmekker med små pigger på, vil slå an på markedet. Fornøyde kunder kommer og gir oss tilbakemelding på funksjonen, som fungerer 100 %..

Det blir faktisk ingen flekker på vinduet når du treffer en flue, og den blir som regel sittende på fyrverkeriet. Vi jobber for tiden med en kurbits-designet versjon, som vi tror vil bli en prydgjenstand. Firmalogoer på den glatte "baksiden" er også et område vi kommer til å jobbe videre med. Skanska kjøpte for eksempel 200 med sin logo i fjor vår.

Andre smarte ting Kersti foreslår:

Av alle de smarte dingsene i Smarta saker-sortimentet er "Apponwall" en av dem jeg har prøvd og kommer til å kjøpe flere av. Det var en lek å henge opp malerier på betongveggene våre med disse krokene.

apponwall Justerbar bildekrok

Yoghurtholderen blir nok det neste jeg skal prøve, for jeg lar ofte filen eller yoghurten ligge opp ned i en bolle i kjøleskapet en stund for å få ut det siste på en enkel måte.

yogurthållare
Andre smarte ting Krister foreslår:

Fordi vi selger iskrem, tror jeg på silikonkeglen. Vi tester den for tiden og håper på en oppfølger i engangsmateriale.

Isholder Cillicone

Og siden jeg har lekt meg med vannflasker under vannkranen, synes jeg flasken med kork på siden er genial.
Binibottle


Nevnte produkter

Se flere innlegg

Klara Alwert Lövberg
Klara Alwert Lövberg
Johan Pihl
Johan Pihl
Christian Jonasson
Christian Jonasson
Nicoline Kinch
Nicoline Kinch
Olov Mattsson
Olov Mattsson
Elin & Magnus Holmgren
Elin & Magnus Holmgren
Logg inn
Velg land