Innovatör Krister RuthInnovatør: Krister Ruth
Innovasjon: Fastgrip SkiholderKrister Ruth er født i Arjeplog tidlig på 70-tallet, men bor nå i Obbola, på solsiden av Umeå. Han har jobbet med salg hele livet, både i eget firma med ulike byråer som Vila, Tigi og KMS California og i sin nåværende jobb hos Nolia som forretningsutvikler og prosjektleder.

- Jeg har en skiløype ca. 300 meter fra huset mitt, og der går jeg når jeg går på langrenn, sier Krister. Jeg har kjøpt alle mulige slags bæreredskaper for å gjøre det lettere å bære, men ingenting på markedet kunne håndtere ski og staver samtidig på en god måte. Jeg brukte en variant, og da jeg hadde montert den feil en gang for mye, ble jeg overrasket og tenkte at det burde finnes en bedre måte å bære langrennsski og staver på.

Krister gikk hjem og innså at hvis du fester noe på skibindingen, får du perfekt balanse. Da fikk han den geniale ideen om å utvikle et håndtak som enkelt kunne festes på bindingen og som gjorde det mulig å bære både langrennsski og staver sammen.


Vanskelig å lage en fungerende prototype


Fra idé til ferdig produkt tok det ni ulike prototyper og fem år. Siden det finnes ulike produsenter og ulike systemer på skibindingene, var det mye å ta hensyn til, og flere ganger var det bare noen få millimeter som gjorde at Krister og teamet hans måtte skrote prototypen og utvikle en ny.

- En stor fordel var at jeg tidlig involverte en stål- og plastekspert som bidro med utrolig mye kunnskap om hvordan stål og plast fungerer i bruk og i fullskalaproduksjon, sier Krister. Det har gjort Fastgrip så godt som uforgjengelig, svært fleksibel og veldig enkel å bruke.


Enkel å bruke og klistrer ikke på klærne 


En av de første som testet Fastgrip, var Niklas Jonsson, tidligere OL-helt i langrenn. Han testet det både på sine egne og barnas ski, og det gikk strålende.

- Fastgrip har fått en fantastisk mottakelse", sier Krister. Det virker som om det er mange langrennsentusiaster der ute som opplever problemer med å bære langrennsski og staver sammen. For ikke å snakke om den evige elendigheten ved å få klister på klærne når alt utstyret ser ut som staver og du må prøve å bære det med et lite gram verdighet.Skiholder Fastgrip
Fastgrip er et håndtak som enkelt festes på bindingen og gjør det mulig å bære både langrennsski og staver sammen.


Svensk industri og verdensmarkedet


Fastgrip produseres i Sverige i to forskjellige fabrikker. Først lages en U-lignende brakett i rustfritt stål som sendes til plastfabrikken, som plasserer den i et verktøy og sprøytestøper plasten rundt stålbraketten. Det er hovedsakelig stål og plast som brukes i produksjonen av Fastgrip.

Nylig ble det lansert et veggfeste som kan brukes sammen med skistativet. Tanken er at det ikke bare skal bli enklere å bære langrennsski, men også å oppbevare dem.

- Jeg har mange ideer, men alt har sin tid, sier Krister, så nå ligger fokuset på å introdusere Fastgrip og Fastgrip Wall Rack til verden.Les mer om Fastgrip >>>
Kristers favoritter på SmartaSaker

Holder til PET-flasker

Holder for PET-flasker "Må være perfekt for mindre barn, eldre og svake hender å helle med."


Permanent refleksspray 

Permanent refleksspray "Smart produkt som hjelper deg å bli sett i mørket."


 Hövding 3

Hövding "Sykkelhjelm med airbag, genialt!"Nevnte produkter

Se flere innlegg

Klara Alwert Lövberg
Klara Alwert Lövberg
Johan Pihl
Johan Pihl
Christian Jonasson
Christian Jonasson
Nicoline Kinch
Nicoline Kinch
Olov Mattsson
Olov Mattsson
Elin & Magnus Holmgren
Elin & Magnus Holmgren
Logg inn
Velg land