Månadens innovatör Linda Nydenmo

Innovatør: Linda Nydenmo
Innovasjon:
Avløpssil badekar


Uppsala-beboeren Linda Nydenmo vet hvordan man unngår kjedelige ting som å tette avløpet. Det var da hun kjøpte et badekar og innså problemet med et stort dreneringshull kombinert med det lange håret, at ideen til Avløpssilen ble født.

Lina Nydenmo er vant til å løse hverdagens utfordringer og nøler ikke med å lage det hun trenger. Enten det er en bokhylle til pocketbøker eller en lampeskjerm. Søppelsilen til badekaret var en enkel løsning på problemet med tette avløp og ble også starten på hennes eget selskap Fröken Smart.

- Jeg hadde egentlig tatt fri fra lærerjobben for å skrive bok, forteller Linda. Men så hadde jeg en oppfinnelse som en venninne mente jeg burde vise Almi. Da Almi også oppfordret meg til å gå videre med produktet, begynte jeg å tenke på andre smarte ting som kunne oppfinnes, og snart hadde jeg startet et selskap i stedet for å skrive den boken.

- Før jeg startet, kontaktet jeg en venninne som er økonom, fortsetter Linda. Hun hjalp meg i gang, og uten henne hadde jeg aldri våget å starte en bedrift på egen hånd, for jeg er først og fremst en skaper og oppfinner.
 


Avløpssil badekar
Avløpssilen løser problemet med hår i avløpet for deg som dusjer i badekaret.

"Det er det beste jeg noensinne har kjøpt"


Støtten fra ALMI betydde mye hjelp til produktutviklingen. Da den prosessen var ferdig, tok det nesten ett år før Avløpssilen var tilgjengelig for salg, og de positive reaksjonene lot ikke vente på seg.

- Avløpssilen har virkelig fått mye skryt, sier Linda. Jeg har hørt utsagn som 'det er det beste jeg har kjøpt', 'den er bedre enn iPhonen min' og 'jeg kan ikke leve uten den'.

En stor utfordring for Linda var at hun ikke hadde noen erfaring med produksjon og salg fra før, at hun ikke hadde noen etablerte kontakter og at hun måtte sette seg inn i alt fra ledetider til salgskanaler.

- Det har selvsagt vært et fjell å bestige, men det har vært ekstremt lærerikt, sier Linda. Det morsomste var å jobbe med produktutvikling og design, men også det var litt vanskelig når det gjaldt å designe et best mulig produkt.

Avløpssilen ble starten på hennes eget selskap, Fröken Smart, som nå har rundt 10 egne produkter. Smarte forklær, smussbeskyttelse til balkongen og Collector som holder småtingene i posen. Nye innovasjoner er på trappene, men foreløpig er ingen produkter på markedet.
- Jeg har noen spennende tanker om Miss Smarts fremtid, sier Linda. Så vi får se hva som skjer i fremtiden!


Les mer om Avløpssilen >>>>>>Lindas favoritter på SmartaSaker:


Rivröret, holder til kjøkkenpapir
Rivröret "Husholdningsruller på kjøkkenbenken eller bordet er noe av det styggeste jeg vet. Jeg har mine i en blikkboks, men dette er mer praktisk."


Matboks med kjølelokk
Frozzypack, Matboks med kjølelokk. "Innebygd kjølelampe i matboksen som holder maten kjølig i flere timer. Så smart!"


Bærbelte
Bærbelte "Det ser ut som Miss Smarts smarte forkle. Fint å ha hendene fri når man skal bære noe og samtidig vil bruke hendene."

 


Nevnte produkter

Se flere innlegg

Klara Alwert Lövberg
Klara Alwert Lövberg
Johan Pihl
Johan Pihl
Christian Jonasson
Christian Jonasson
Nicoline Kinch
Nicoline Kinch
Olov Mattsson
Olov Mattsson
Elin & Magnus Holmgren
Elin & Magnus Holmgren
Logg inn
Velg land