Innovatör Louise Peterson

Innovatør: Louise Peterson
Innovasjon: Ledningholder for elektrisk verktøy

  

Louise Peterson kommer fra Örebro og har jobbet som blomsterdekoratør. Hun har alltid hatt en stor interesse for hagearbeid, så det er ingen tilfeldighet at hun har utviklet et produkt som gjør hagearbeidet enklere.

Det var da Louise skulle klippe hekken at kabelen til hekksaksen tilfeldigvis ble klippet over. Det var andre gang det skjedde, for kabelen var ofte i veien.

- Der og da fikk jeg en idé om at det ville være fint om kabelen lå bak meg i stedet, sier Louise. Kanskje jeg kunne feste den i en klips i bukselinningen? Jeg hadde prøvd å sette kabelen bak nakken, slik mange gjør, men syntes det var ubehagelig.

Løsningen på problemet forble først en tanke. Men så leste Louise i avisen at Resurscentrum i Värmland og Örebro etterlyste ideer fra kvinner som kunne føre til flere arbeidsplasser.

- Jeg tok mot til meg og sendte inn stipendet mitt, som jeg trodde ville havne i søpla, sier Louise. I stedet ble jeg en av elleve vinnere som fikk sjansen til å bringe produktet sitt ut på markedet!

 

Lett å komme i gang med god hjelp fra Almi 


Som en av vinnerne av konkurransen fikk Louise en god start på utviklingen av produktet sitt. En del av premien var hjelp fra ALMI, både økonomisk og med kontakter. Hun deltok også på kurs for å lære mer om alle trinnene i prosessen fra idé til ferdig produkt

- Den første prototypen og også løsningen på hvordan kabelen skulle gå i kabelholderen ble laget av en designer i Vikmanshyttan, forteller Louise. Prototypen ble senere vist på den tekniske messen i Älvsjö, der den fikk gode kritikker!

Det viste seg å være dyrt å produsere verktøyet som trengs for å produsere kabelholderen. Derfor endte produksjonen i Kina i stedet for i Sverige. Siden kabelholderen har en teknisk løsning, ble det også tatt patent

- Det var viktig for meg å holde kostnadene nede, så jeg laget min egen nettside", sier Louise. Det er også bra å lære om bokføring og andre ting man må tenke på hvis man vil starte en bedrift.

 Ledningholder for elektrisk verktøy
Kabelholderen sørger for at strømledningen ikke kommer i veien. Ledningen kan løpe fritt gjennom holderen eller være i låst posisjon.

En utfordring for salg og markedsføring


Det var morsomt og spennende å se det ferdige resultatet, og Louise begynte å selge kabelholderen på hagedager i Örebro og til lokale bedrifter

- Det jeg synes er vanskeligst, er markedsføringen, sier Louise. Jeg har prøvd noen forskjellige varianter. De beste resultatene har jeg oppnådd ved å kontakte riktig person i en bedrift. Noen ganger har jeg dratt dit og vist frem holderen, andre ganger har jeg ringt eller sendt e-post. Ofte har de lagt inn en liten bestilling for å teste på kundene sine.

En morsom hendelse med kabelholderen var da noen jenter i Karlskoga, som gikk siste året på teknisk linje, startet et UF-firma med kabelholderen. På den måten lærte de hvordan man starter, driver og avslutter en bedrift. Det fungerte veldig bra for dem, og de gikk videre til finalen i Stockholm.

- Jeg har hatt mange ideer til løsninger i hverdagen", sier Louise. Men fordi jeg vet at ideen må være god nok for at det skal lønne seg å gå videre med den, har jeg avstått. Mange kan like ideen din, men hvor mange vil kjøpe den?


Les mer om Ledningholder for elektrisk verktøy  >>>>>
Louises favoritter på SmartaSaker:

 
Tennstål Swedish FireSteel

Tennstål Swedish FireSteel "Fungerer i all slags vær og har også en fløyte."Reflekterende regnbeskyttelse til sykkelkurv

Reflekterende regnbeskyttelse til sykkelkurv "Veldig praktisk."Dørklokke til katten
Dørklokke til kattenNevnte produkter

Se flere innlegg

Klara Alwert Lövberg
Klara Alwert Lövberg
Johan Pihl
Johan Pihl
Christian Jonasson
Christian Jonasson
Nicoline Kinch
Nicoline Kinch
Olov Mattsson
Olov Mattsson
Elin & Magnus Holmgren
Elin & Magnus Holmgren
Logg inn
Velg land