Innovatör Malin Snäcke

Innovatør: Malin Snäcke
Innovasjon: AddPocket ekstra lommer


Malin Snäcke er 45 år og bor i Solna sammen med familien. Hun har bakgrunn fra reklamebransjen og har drevet bedrift sammen med ektemannen Christian i 10 år. Malin har alltid følt at hun manglet lommer, noe som ble spesielt tydelig da hun fikk sitt første barn. Det var alltid mange ting man trengte å ha med seg og ha lett tilgjengelig, men ingen steder å gjøre av seg.

- Jeg har aldri likt å bære rundt på en veske, sier Malin, og bukselommene er som regel for få eller for små, hvis man i det hele tatt har bukselommer.

Det tok imidlertid lang tid før Malin kunne realisere ideen om ekstra lommer. Først i 2008 tok Malin og familien en pause fra Sverige og bosatte seg på den lille øya Koh Lanta i Thailand. I roen og varmen var det endelig tid og mulighet til å være kreativ.

- Jeg sydde de første ekstra lommene bare til meg selv, sier Malin. Men ganske snart begynte folk å komme bort til meg og spørre hvor jeg hadde kjøpt dem. Alle hadde det samme problemet, at de ikke hadde noe sted å legge telefonen, pengene eller nøklene når de gikk i shorts og topp hele dagen. Jeg bestemte meg for å sy et knippe sammen med en lokal syerske på Koh Lanta og begynte å selge dem på en kafé jeg drev sammen med mannen min.

Ryktet spredte seg også hjemme. Da de som hadde kjøpt de ekstra lommene på Koh Lanta reiste hjem, vakte lommene interesse i Sverige, og folk tok kontakt med Malin på Koh Lanta og ville kjøpe!

AddPocket - extrafickor
- Jeg har aldri likt å bære rundt på en veske, sier Malin, og bukselommene er som regel for få eller for små, hvis man i det hele tatt har bukselommer.

Uventet møte var starten på produksjonen 


Da det var på tide for familien å reise hjem til Sverige, forsøkte Malin å finne en fabrikk i Thailand, uten særlig hell. Til slutt havnet den første store bestillingen av Addpocket i Vietnam. Eieren av fabrikken møtte Malin da familien reiste med tog gjennom Vietnam. På veien fra Hanoi stoppet de i den lille fiskelandsbyen Phan thiet, som er kjent for sin produksjon av fiskesaus.

- Som vanlig når vi reiser, knytter vi nye bekjentskaper og relasjoner, sier Malin. At akkurat denne familien ble middagskamerater under det korte besøket i Phan thiet må ha vært meningen. På toget til Ho Chi Minh oppdaget jeg at den første store bestillingen for AddPocket var lagt inn. Den leveransen tok jeg med meg hjem med båt fra Vietnam til Göteborg, noe som tok ca. tre måneder.Fornøyde kunder er den beste markedsføringen

 

Vel hjemme i Sverige rullet salget sakte, men sikkert videre. Malin drev et annet selskap ved siden av og hadde ikke tid til å vie seg til salget av AddPocket, men så det mest som en sidegeskjeft. Men med fornøyde kunder spredte interessen for AddPocket seg som ild i tørt gress, og forhandlere begynte å kontakte henne.

- I dag har vi rundt 50 forhandlere, sier Malin, og er til stede i fem land - Sverige, Norge, Danmark, Finland og Østerrike.

Den store utfordringen opp gjennom årene har vært å finne en god og pålitelig fabrikk som kunne håndtere produksjonen. For rundt fem år siden mistet Malin kontakten med fabrikken i Vietnam da eieren solgte fabrikken. Det tok nesten to år før hun fant en ny fabrikk i Bangkok.

- Det er viktig for meg å samarbeide med en fabrikk som tenker miljø og har gode arbeidsforhold for de ansatte, sier Malin. Jeg er god venn med eieren av fabrikken i Bangkok og besøker fabrikken jevnlig

- AddPocket er nå ett av flere produkter i sortimentet, avslutter Malin. I tillegg til de ekstra lommene har vi utviklet praktiske midjevesker i ulike modeller for aktive mennesker - joggere, hundeeiere, småbarnsforeldre, friluftsentusiaster og reisende. Min mann Christian og jeg jobber hele tiden med å utvide sortimentet, og det er ikke umulig at det kommer flere nyheter i fremtiden!


Malins favoriter på SmartaSaker:


Refleksparaply

Reflekterende paraply "En smart måte å bli sett i mørket når det regner."


Smörkniv som hänger på kanten

Smørkniven henger på høykant "Så smart! Smørfingre hører fortiden til."


Armbånd med overfallsalarm 

 

Overfallsalarm "Perfekt til joggeturen nå som kveldene blir mørkere."

 


Nevnte produkter

Se flere innlegg

Jörgen & Majvor Johansson
Jörgen & Majvor Johansson
Klara Alwert Lövberg
Klara Alwert Lövberg
Johan Pihl
Johan Pihl
Christian Jonasson
Christian Jonasson
Nicoline Kinch
Nicoline Kinch
Olov Mattsson
Olov Mattsson
Logg inn
Velg land