Maria Liljekvist

Innovatør: Maria Liljekvist

Innovasjon: Insektnett til parasollen


Den svenske sommeren er fantastisk, og Maria Liljekvist har tatt med insektnettet sitt til parasollen for å sørge for at sommeren blir enda bedre. Da Maria var i Florida ble hun inspirert av alle verandaene med nett, noe som førte til at hun begynte å utvikle sin egen innovasjon. Airhouse er et tynt myggnett som man kan feste til parasollen, og som sørger for at du kan nyte sommerkvelden ute uten å forstyrres av insekter.


–Innovasjonen min passer til de som elsker å sitte ute på vakre sommerkvelder og vil unngå alle dyr med vinger, sier Maria.

 

Maria bor i Skåne, men er opprinnelig fra Stockholm. Hun har bakgrunn fra reklamebransjen, men har siden 2013 drevet sitt eget selskap som importerer interiørutstyr og gaveartikler fra det amerikanske selskapet Rifle Paper CO.

 

Innen Maria bosatte seg i Skåne, så bodde hun i Florida, USA. Hun og hennes mann Matz flyttet dit, og i løpet av de seks årene de bodde der fikk de to barn.

 

Ideen til Marias innovasjon begynte å slå rot da Maria så mange amerikanske hus med vakre verandaer – men amerikanerne hadde ikke verandaer av glass. Maria forteller at flere av dem hadde netting for å unngå å bli forstyrret av flyvende insekter.

 

Maria forklarer nettet som en minimal barriere som beskytter mot flyvende dyr og insekter, men som fortsatt lar deg beholde følelsen av å være utendørs.

 

–Med svarte nett får man samme illusjon som gjennom et par solbriller - det blir litt mørkere og litt sterkere farger. Man tenker så vidt på at det er et nett der. På lyse sommerkvelder forsvinner nettet nesten for øynene. Når mørket senker seg, er det koselig inne i nettet med noen levende lys og et teppe over benene.

 

Maria forteller at hun, som de fleste andre svensker, har prøvd det meste for å beskytte seg mot mygg.

 

–Jeg har prøvd mygglys og forskjellige myggmidler, men ønsket noe som gjorde at man kunne sitte ute uforstyrret.

Insektnett til parasollen

 Den første prototypen ble sydd av billige gardiner

 

Da Maria hadde fødselspermisjon begynte hun å tegne en idé sammen med mannen sin. Den første prototypen ble sydd av billige gardiner i 2009.

 

 –Den første prototypen sydde jeg selv, men jeg brukte en syerske da vi utviklet prototype nummer to, som var den jeg viste til venner og bekjente. Det produktet vi brukte til fotografering var et av de første eksemplarene vi produserte.

 

Prototypene skilte seg ikke så mye fra hverandre. Utgangspunktet var alltid det samme, men etter hvert under arbeidet ble noen detaljer endret, som for eksempel hvordan nettet skulle festes til bakken og hvordan man henger det opp på best mulig måte.

 

Maria synes det vanskeligste med å utvikle ideen var å finne en fabrikk som kunne produsere det.

 

–Det er som et stort monstertelt - det er gigantisk. 14 meter stoff er ikke lett å håndtere, og mange fabrikker trakk seg når de forsto hvor stort det var.

 

Det var viktig for Maria å ikke sy opp for store kvantum, men i stedet teste med noen få.

Insektnett til parasollen

 "Det morsomste var idémyldring og senere følelsen av å krype inn i teltet"

 
–Min envishet, som gjorde at det til slutt ble et ferdig produkt, er det jeg mest fornøyd med. Samt valget av et myggnett av god kvalitet.

 

Maria tror at hennes envishet var en viktig egenskap å ha med seg under prosessen, da det krevdes for å kunne fortsette fremover og kvalitetssikre det endelige resultatet.

 

–Det morsomste var idémyldringen og senere følelsen av å krype inn i teltet. Muligheten til å se om jeg hadde tenkt riktig.

Insektnett til parasollen

 "Jeg tror ikke det finnes noe lignende på det svenske markedet"

 

Maria har satset på et nett av utrolig god kvalitet. Det er slitesterkt, tynt og kompatibelt. De tynne trådene er bundet - og ikke bare vevd - noe som gjør det mindre utsatt for skader. Maria forklarer at visse nett er som en nylonstrømpe, som lett kan få en «maske» og dermed blir den frie sikten ødelagt.

 

–Sånt skjer ikke på mitt nett. Det er sterkt, men samtidig mykt. Jeg tror ikke det finnes noe lignende på det svenske markedet, men det skal jeg la være usagt.

 

Nettet produseres i Europa, og forlengelsesstengene lages i Kina. En god venn som allerede hadde produksjon der, hjalp til med dette.

 

Så langt har Maria bare mottatt positive kommentarer på hennes innovasjon. Hun har dog ingen planer om å utvikle nye innovasjoner, da selskapet hennes hele tiden vokser og utvides, og hun har det travelt nok med det.


Les mer om insektnett til parasollen >>

Nevnte produkter

Maria Liljekvist Maria Liljekvist
Insektnett til parasollen Insektnett til parasollen
Insektfri uteplass
kr 3049
Overvåk
Maria Liljekvist Maria Liljekvist
Insektnett til parasollen Insektnett til parasollen
Insektfri uteplass
kr 3049
Overvåk

Se flere innlegg

Jörgen & Majvor Johansson
Jörgen & Majvor Johansson
Klara Alwert Lövberg
Klara Alwert Lövberg
Johan Pihl
Johan Pihl
Christian Jonasson
Christian Jonasson
Nicoline Kinch
Nicoline Kinch
Olov Mattsson
Olov Mattsson
Logg inn
Velg land