Märit Zollner & Tommy Johansen

Innovatører: Märit Zollner og Tommy Johansen

Innovasjon: Flagrestopper til tørkerullholder


Märit Zollner og Tommy Johansen er to fantasifulle og løsningsorienterte mennesker som sammen har utviklet Flagrestopper- en smart dings som hindrer husholdningspapir i å blåse bort. Märit er systemviter med bakgrunn fra IT-bransjen. Før hun gikk av med pensjon, jobbet hun i en av Sveriges største banker med digitalisering av ulike banktjenester. Tommy er utviklingsingeniør og jobber blant annet som maskinkonstruktør. Han har hatt oppdrag for alt fra Ikea til bilindustrien og forsvaret.


Fra stor klesklype til smart flagrestopper


Både Märit og Tommy er løsningsorienterte, og da de møttes for tre år siden, oppdaget Tommy ganske umiddelbart at Märit var full av ideer og løsninger på problemer i hverdagen.

- Så snart det er varmt nok om våren, drar Märit frem utemøblene og sitter ute så mye som mulig til langt ut på høsten, forteller Tommy. Takket være et solid tak på uteplassen er det mulig å sitte ute selv om det regner og blåser. Märit har alltid en papirholder med en papirrull på bordet, og ikke sjelden har papirrullen blitt rullet opp av vinden.

Märit hadde laget en stor klemme for å holde papiret på plass. Det fungerte ganske bra, men et problem var at man alltid trengte to hender for å dra av litt papir. Sammen begynte de å lete etter en bedre løsning, men fant ingen papirholder som løste problemet med at papiret flagret. Etter å ha lekt en stund gikk de til en jernvarehandel og kjøpte et par meter grov messingtråd. Tommy bøyde tråden, og prototypen til Flagrestoppern var klar.


Flagrestopper til tørkerullholder

Med Flagrestoppern har Märit og Tommy utviklet et produkt som både er funksjonelt og stilig.


Rask prosess fra idé til ferdig produkt


- Da vi begynte å snakke om å faktisk utvikle et produkt fra idéen, satte vi opp en rekke kriterier, forteller Tommy. Produktet skulle være unikt, og det skulle kunne brukes på eksisterende holdere. Det skulle ikke bare være funksjonelt, men også stilig. Det var også viktig at produsenten skulle ha en miljøpolicy og helst være lokalisert i Sverige.

Småland er et eldorado for småbedrifter, og siden Tommy bor og jobber der, har han et bredt kontaktnett blant ulike bedrifter og produsenter. Han har også god kjennskap til produktutviklingsprosessen og vet hva han skal tenke på, for eksempel designbeskyttelse, materialkunnskap og produksjonsprosessen

- Designet ble designet for å kunne produseres på en datastyrt trådbøyemaskin, slik at vi raskt kunne produsere "skarpe" detaljer uten å måtte investere i dyre verktøy, sier Tommy. Målet var at produktet skulle komme ferdig ut av maskinen med så få manuelle operasjoner som mulig.

Prosessen gikk raskt. Først utviklet de prototyper og testet dem på seg selv og en rekke bekjente. Deretter startet de produksjonen og testet ulike overflatematerialer på disse produktene. Fra Tommy bøyde den første prototypen i messingtråd til produktet var tilgjengelig for kjøp, tok det ca. 4 måneder.

Vi setter stor pris på flagrestoppern, sier Märit. Den holder papiret på plass, noe som var hovedformålet. Mange har også påpekt at den også sparer papir, siden det er lett å rive av i perforeringen. Dette er en stor bonus fordi vi ønsker å beskytte klimaet. Det fungerer også godt med "enhåndsgrepet", noe småbarnsforeldre har satt stor pris på. De har som regel bare en hånd fri.


Samarbeid som drivkraft


Märit og Tommy har flere ideer til fremtidige produkter og et nytt ferdig produkt - Påstorken - som snart skal lanseres. Påstorken er et genialt stativ for tørking av plastposer.

- Mange av oss har vasket fryseposer og tørket dem ved å henge dem på dørhåndtak eller "klistre" dem på flisene, sier Märit. Eller i hvert fall er det mange som husker bestemødrene sine som vasket plastposer. Vi som vasker poser vet også at det tar tid for posen å tørke når den henger sammen.

Posetørkeren gjør det enklere å få posene tørre, og du kan plassere den der den ikke er i veien. Posetørkeren kan også brukes til andre lettere gjenstander, for eksempel tåteflasker. Når tørketrommelen ikke er i bruk, kan den foldes sammen og tar minimalt med plass i kjøkkenskuffen.

-Drivkraften vår er at det er gøy å finne på nye ideer og løsninger på hverdagsproblemer sammen, sier Märit. Tommy, med sin erfaring, ser om det er noe markedspotensial i ideene våre. Hver for oss skjer det ikke så mye, men sammen blir vi en skikkelig idégenerator!Les mer om Flagrestopp >>>>>>>Märit og Tommys favoritter på SmartaSaker:


Premium LED telys

Premium LED telys "Med katt i huset er LED-lys trygt og godt. Litt kronglete å slå av og på nederst på lysene, så det er fint med en fjernkontroll."

Såpeblad 

Såpelaken for reiser "Siden vi reiser mye og liker å humpe rundt, ser vi etter lette ting og små pakker for å redusere vekten. Disse såpelakena gjør pakkingen mye enklere."

Rivröret, holder til kjøkkenpapir 

 Risterøret "Det enkle er ofte det vanskeligste, men som regel det beste. I dette tilfellet gjør produktet at en klumpete rull med tørkepapir blir usynlig og ikke tar opp plass på kjøkkenbenken."


Nevnte produkter

Se flere innlegg

Jörgen & Majvor Johansson
Jörgen & Majvor Johansson
Klara Alwert Lövberg
Klara Alwert Lövberg
Johan Pihl
Johan Pihl
Christian Jonasson
Christian Jonasson
Nicoline Kinch
Nicoline Kinch
Olov Mattsson
Olov Mattsson
Logg inn
Velg land