Nina Ottosson
Innovatør: Nina Ottosson
Innovasjoner: Bl.a DogSpinny, MixMax Spel og Hundepyramide


Da Nina Ottoson fikk to barn i løpet av halvannet år, hadde hun ikke tid til å være sammen med hundene sine på samme måte som før. Den dårlige samvittigheten fikk henne til å tenke på hvordan hun kunne aktivere hundene innendørs på en enkel, morsom og variert måte. Siden 1990 har Nina arbeidet med å utvikle og designe aktiveringsleker og spill som stimulerer hunden mentalt, dvs. "hjernetrening" på en kreativ måte. Lekene er enkle å produsere og bruke innendørs, og er spesialutviklet med utgangspunkt i hundens naturlige bevegelser og instinkter.


Spill med ulike vanskelighetsgrader 


- Å spise er vanligvis det viktigste instinktet, fordi det også er viktig for å overleve. Jeg har brukt dette som en rød tråd i utviklingen av alle aktiveringsproduktene mine og kombinert det med elementer som stimulerer hunden, for eksempel bevegelse, jakt og objektinteresse. Hundene elsker virkelig aktiveringslekene fordi de jobber på forskjellige måter med variert problemløsning for å finne de gjemte godbitene, f.eks. løfte på klosser, skyte på brett, snurre på skiver, skyve på klosser, legge i klosser osv. Men alle hunder har ulike intelligensnivåer, og etter å ha testet lekene på mange forskjellige hundetyper innså jeg fra begynnelsen av at lekene måtte ha ulike vanskelighetsgrader for at så mange som mulig skulle ha glede av dem.


- Jeg elsker når hundene mine blir utrolig glade hver gang jeg ber dem leke, og det gjør de nesten hver dag. I tillegg til at det er mentalt stimulerende, er det også lærerikt for både hund og eier fordi det styrker båndet og forståelsen for hverandres signaler. I tillegg kan hunden lære mange kommandoer nesten "gratis", som sitt, legg deg, vent, apport og gå, på en positiv og morsom måte når dere tar dere tid til å leke sammen. Ros i form av kos, klapp og oppmuntrende ord når hunden jobber og finner godbitene i leken, er også en viktig del av det hele. Alle disse komponentene, sammen med aktivitetslekenes utforming, gjør at de fleste hunder, uansett rase, størrelse eller alder, har interesse av å jobbe med dem.

 

Produktutvikling for hunder og med hunder. Ikke via en datamaskin. 


- Jeg jobber alltid med nye ideer, og hundene mine følger meg alltid på jobb. De holder øye med meg for å passe på at jeg ikke glemmer å laste DogPyramid med godbiter som de er vant til å få før jeg setter meg ved datamaskinen, og det er perfekt, vi jobber sammen, men på forskjellige måter. Hundene mine elsker å være involvert i utviklingsprosessen, og jeg prøver alltid å lansere nye produkter til jul, slik at hundene mine alltid har nye spill til jul.


- Hver gang jeg har lansert et nytt produkt, er det ekstremt spennende fordi jeg gleder meg til å høre hva hundene og eierne deres synes, samtidig som det hver gang er litt skummelt, men også utrolig gøy fordi jeg har lagt så mye arbeid og energi i hvert produkt, og det føles nesten som om det er mine barn som jeg har født...

Hundpyramid

 

Også egnet for skadde og eldre hunder 


I likhet med mennesker trives hunder godt med aktivitet. Hvis hunden ikke får utløp for energien sin i form av ulike former for aktivering eller annen stimulering, kan den noen ganger få sin egen "jobb", noe vi hundeeiere vanligvis ikke setter pris på, som å tygge på ting, bli aggressiv eller bare generelt overaktiv.

- Når hundene mine har vært skadet, har jeg plassert disse spillene på en stol, slik at de må jobbe med nesen og ikke med den skadde poten. Det kan være ekstremt vanskelig å ha en skadet hund som ikke får utløp for energien sin i flere uker av gangen, men disse spillene er en utmerket mental aktivitet som eiere med skadde hunder setter stor pris på.


- Jeg har også mye erfaring med eldre hunder som ikke har kunnet gå lengre turer på grunn av slitte hofter og lignende, men som likevel har vært oppegående fordi vi satt og lekte sammen hver dag. Jeg er helt overbevist om at dette beriket alderdommen deres betydelig, og at de satte pris på våre daglige lekestunder sammen.


DogSpinny

Materialvalg med et bærekraftperspektiv


- Min kolleksjon av Nina Ottossons aktiveringsspill og leker for hunder er laget i to ulike materialer, tre og plast, og alle produktene er resirkulerbare. Jeg bruker kun de beste materialene med omtanke for både dyr, mennesker og miljø. Dette er utrolig viktig for meg fordi både mine og dine hunder og barn bruker dem. Trelekene er produsert i Sverige av miljøvennlig MDF og er svanemerket. Treproduktene er naturlige og har en solid, tyngre konstruksjon som passer utmerket også for hunder som er litt ivrige og røffe. Plastlekene er giftfrie, har et fargerikt og stabilt design, er enkle å vaske og rengjøre, og kan brukes med både tørr- og våtfôr. Det betyr at du også kan bruke mange av plastlekene som ispinner til hundene våre ved å blande litt kjøttholdig hundemat med vann, helle litt av blandingen i fordypningene, legge leken i fryseren og la den stivne. Perfekt for hunder på varme dager eller når de trenger ekstra aktivitet!

Zoo Active Products AB startet i 1993 og har i dag produktutvikling, design, produksjon, salg og distribusjon til grossister i mange forskjellige land, men arbeider utelukkende under varemerket Nina Ottosson. Nina er designer og innovatør og utvikler alle produktene.

Aktiveringsleker er i dag høyt verdsatt og brukes av hunder og andre dyr og deres eiere i mange land, og i tillegg anbefales aktiveringsleker til hunder av hundepsykologer, veterinærer, hundetrenere og andre hundeeiere. Aktiveringslekene kan også brukes til katter, papegøyer, kaniner, ildere og brukes i enkelte dyreparker til aper, lemurer, øgler, villkatter osv. Alle produktene er patent-, design- og/eller EU-designbeskyttet.

Nina Ottosson


Nevnte produkter

Se flere innlegg

Klara Alwert Lövberg
Klara Alwert Lövberg
Johan Pihl
Johan Pihl
Christian Jonasson
Christian Jonasson
Nicoline Kinch
Nicoline Kinch
Olov Mattsson
Olov Mattsson
Elin & Magnus Holmgren
Elin & Magnus Holmgren
Logg inn
Velg land