Paulina Askelöf Kolm og Justerbar bildekrok

Innovatør: Paulina Askelöf Kolm

Innovasjon: Justerbar bildekrok

Det hele startet i 2004 da Paulina Askelöf Kolm prøvde å sette opp en nattlampe på soverommet til datteren sin. Veggene i barnerommet var nytapetserte og Paulina ville henge opp lampen uten å bore hull i veggen. Den klassiske bildekroken var ikke tilstrekkelig smart nok, og ideen om å videreutvikle produktet ble starten for Paulina sin justerbare krok. I dag selges innovasjonen hennes i flere land og gjør at hvem som helst enkelt kan henge opp ting på veggene.


Paulina jobber med prosjektering av strømnett i Stockholm og har de siste årene blitt ekspert på sitt område. Hun bor sør for Söder i Stockholm og jobber med kroken ved siden av sin daglige jobb.

 

For snart 18 år siden prøvde Paulina å få datteren sin til å begynne å sove i egen seng, og hun ønsket derfor å få satt opp en nattlampe på soverommet. Rommet var nytapetsert og veggene var i betong.

 

«Jeg turte ikke å bore i den nye, fine tapeten.»

 

Paulina forteller hvordan hun lå i badekaret og fikk bilder i hodet med løsninger på hvordan hun skulle få hengt opp lampen.

 

«Det fikk meg til å søke på oppfinnerskolen Ideum. Der ble jeg utfordret til å tenke på forskjellige måter og det var gøy å møte andre som var like sære som meg.»

Justerbar bildekrok

På oppfinnerskolen fikk Paulina ideen sin

 

Paulina forteller at hun fikk brainstorme ideen sin på oppfinnerskolen og prøve ulike materialer, som motiverte hvert valg og fremgangsmåte.

 

«Da jeg ble utfordret til å løse problemet la jeg merke til at bildekrokene som allerede fantes trengte nye fester. En med flatere trefflate for å gjøre det lettere å henge opp småting på veggen.»

 

Bildekroken har som sine forgjengere tre metallstifter som man hamrer inn i veggen. Paulinas krok har derimot et design som gjør det lettere å hamre inn kroken uten å slå seg på fingrene.

 
«Hullet midt mellom metallstiftene gjør at man enkelt kan markere hvor bildet skal sitte med en penn.»

 

Paulina forklarer at hakket i sidene av kroken gjør at man enkelt kan måle etter en strek på veggen og dermed få flere bildekroker i rett linje.

 

«Noen ganger får jeg spørsmål om kroken kan holde en TV. Svaret er nei. Kroken er kun for småting på veggen.»

Justerbar bildekrok

«Bildekroken oppfordrer til selvstendighet»

 

Paulina forteller at hun hadde seg selv i tankene da hun designet produktet, ettersom hun tok utgangspunkt i sine egne behov. Hun forteller videre at hun under prosessen ble mer oppmerksom på sin kundegruppe.

 
«Alle kan ha nytte av mine nye bildekroker. Perfekt for de som skal henge opp noe på en betongvegg og ikke ønsker å bore i veggen.»

 

Paulina fortsetter med å si at det blir lettere for personer som ellers ikke tørr å være hjemmefiksere.

 

«Bildekrokene oppmuntrer til selvstendighet ettersom man slipper å be om hjelp. Man trenger ikke å bore, som gjør at hvem som helst kan raskt få opp ting på veggene.»

 

Paulina forteller at hun under prosessen med å bli en innovatør har lært seg å tegne i 3D. Men også at enkelte deler av denne reisen ikke har vært like morsomme.

 

«Å skrive søknad på patent var vanskeligere enn jeg trodde. Takk og lov for at jeg fikk hjelp av en venn fra oppfinnerforeningen.»

Justerbar bildekrok

Pakkes på kriminalomsorgen i Huddinge

 

Bildekroken er laget av plast og produseres i Småland, og Paulina forteller at det var viktig å velge en giftfri plast som ikke gikk i stykker om den ble hamret på, men som likevel ville være myk når spikerne skulle festes.

 

«Spikerne og krokene sendes til kriminalomsorgen i Huddinge, hvor de sørger for å feste spikrene i krokene og pakke sammen pakkene til kundene.»

 

«Mamma skal gå og kroke litt»

«Det har vært bra for mitt eget velvære å komme meg unna og fokusere på bildekroken, da jeg samtidig har fått litt egentid. En vanlig setning jeg sa hjemme var at mamma skulle gå og kroke litt. Da vet barna mine at jeg ikke skal forstyrres.»

 

For øyeblikket har ikke Paulina planer om å oppfinne noe nytt.

 

«Det tar for mye tid. Men man skal aldri stenge døren helt. I fremtiden som pensjonist sitter jeg kanskje på en kafé og utvikler ideer sammen med andre innovatører.»


Les mer om justerbar bildekrok >>

Nevnte produkter

Se flere innlegg

Klara Alwert Lövberg
Klara Alwert Lövberg
Johan Pihl
Johan Pihl
Christian Jonasson
Christian Jonasson
Nicoline Kinch
Nicoline Kinch
Olov Mattsson
Olov Mattsson
Elin & Magnus Holmgren
Elin & Magnus Holmgren
Logg inn
Velg land