Månedens innovatør: Rosemarie Ceder
Magnet til oppvaskmaskinen


Er koppene i oppvaskmaskinen rene eller skitne? Rosemarie ble lei av å måtte løfte ut barnas oboy-kopper for å kunne svare på spørsmålet. Dette ble drivkraften bak oppvaskmagneten; en innovasjon som tydelig viser om maskinen din inneholder ren eller skitten oppvask. Rosemarie har samarbeidet med SmartaSaker siden 2006 og i dag selges magneten til oppvaskmaskinen hovedsakelig til privatpersoner, men er også vanlig å finne på arbeidsplasser.

 

Rosemarie vokste opp i Järfälla, men bor nå i Hasselby Villastad i Stockholm. Rosie har jobbet i en barnehage og i forskjellige bensinstasjoner, men familielivet og rollen som trebarnsmor har alltid vært hennes høyeste prioritet.

«Jeg ble lei av å måtte gjette om maskinen inneholdt ren eller skitten oppvask»

 

Rosie forteller oss at hun fant opp magneten til oppvaskmaskinen fordi hun trengte den selv.

 

«Jeg ble lei av å måtte gjette om maskinen inneholdt ren eller skitten oppvask. Jeg ønsket å forenkle hverdagen og begynte å tenke på hvordan jeg kunne løse dette på best mulig måte.»

 

Rosie fikk også høre fra en nær bekjent at dette problemet også finnes på arbeidsplasser.

 

«På arbeidsplassen til venninnen min brukte de et vanlig A4-ark for å løse problemet. På den ene siden av papiret hadde noen skrevet ”ren oppvask” og på den andre siden sto det ”skitten oppvask.»

 

Lappen ble deretter teipet på oppvaskmaskinen, men hver gang noen åpnet maskinen, falt lappen av.

 

Rosie forstår at det er en etterspørsel, og at flere en hun selv har et ønske om en løsning.

«Magnet til oppvaskmaskinen selger seg selv, noe som er heldig fordi jeg ikke er selger selv»

 

Det tok bare noen måneder før Rosie gjorde ideen sin til virkelighet. Hun satt sammen magneten til oppvaskmaskinen selv hjemme på kjøkkenet.

 

«Men da bestillingene trillet inn, ble det for mye å sitte å gjøre dette selv. Jeg tok derfor kontakt med et firma som kunne produsere magneten for meg. I dag kommer de ferdige, og ser mye mer profesjonelle ut.»

 

Noen ganger har Rosie stilt ut magneten på ulike messer og vist frem sin oppfinnelse. Men hun liker egentlig ikke å vise seg frem.

 

«Magneten til oppvaskmaskinen selger seg selv, noe som er heldig siden jeg ikke er en selger. Dere i SmartaSaker tok kontakt med meg da jeg stilte ut oppfinnelsen på Stockholmsmessen, og siden 2006 har jeg vært en innovatør hos dere.»

 

«Null tull, det viktigste er klarhet og forståelse»

 

«Det enkleste har vært å selge oppfinnelsen. Jeg er veldig takknemlig for dette. Jeg tror hemmeligheten er null tull, det viktige er klarhet og forståelse.»

 

Rosie forteller at hun ofte får positive reaksjoner fra de rundt seg, og at innovasjonen hennes blir brukt både hjemme og på arbeidsplassen.

«Jeg lanserte den svenske magneten først. Men i dag er tekstene også oversatt til både engelsk og norsk.»

Rosie tar toget for å dele ut oppvaskmagneten

«Jeg ville spare på fraktkostnadene. Jeg pakket derfor en pose full av magneter til oppvaskmaskinen og tok toget. Deretter gikk jeg rundt og leverte magneten til forhandlerne mine.»

 

Selv om Rosie ikke har tid til å foreta personlige leveranser i dag liker hun godt å komme i kontakt med forhandlerne sine. I dag driver hun en nettbutikk hvor hun selger oppvaskmagneten sin, og andre produkter som forklær, oppvaskkluter og tøyposer med eget trykk fra maskinbroderi.

 

«Jeg har ingen planer om å utvikle nye oppfinnelser. Oppvaskmagneten var veldig enkel å produsere, og derfor føles det skummelt å gå gjennom produktutviklingsfasen hvis det skulle innebære mas. Jeg har nok å gjøre, og nyter friheten ved å kunne jobbe når jeg vil.»


Nevnte produkter

Magnet til oppvaskmaskinen
Ingen usikkerhet om maskinen er ren eller skitten
kr 165
Kjøp
Info

Se flere innlegg

Jörgen & Majvor Johansson
Jörgen & Majvor Johansson
Klara Alwert Lövberg
Klara Alwert Lövberg
Johan Pihl
Johan Pihl
Christian Jonasson
Christian Jonasson
Nicoline Kinch
Nicoline Kinch
Olov Mattsson
Olov Mattsson
Logg inn
Velg land