Sandra Larsson

Innovatör: Sandra Larsson

Innovation: Hasselbackare Easyslicer


Jag heter Sandra Larsson och är 19 år gammal.
Under mitt sista år på gymnasiet skulle jag driva ett UF-företag. Jag bestämde mig tidigt för att jag ville utveckla en egen produkt och  försöka sälja den.

Idén till min easyslicer fick jag när jag stod och skulle skära hasselbackspotatis. Jag använde mig av det klassiska knepet att lägga potatisen i en träslev eller en sked. Jag insåg i det ögonblicket att det inte fanns något riktigt hjälpmedel för att skära hasselbackspotatis och bestämde mig för att utveckla ett.

Jag samlade ihop pengar för att köpa ett formsprutningsverktyg, fick den tillverkad och kunde börja sälja. Jag vann pris för årets vara och årets produktutveckling i Halland och fick vara med och tävla på SM i ungt företagande.

Man använder easyslicern genom att trycka fast potatisen på piggarna i botten och sedan är det bara att börja skära. Kanterna runtom potatisen hindrar kniven från att skära potatisen mitt itu och ger skårorna ett lagom och jämnt djup. Perfekt hasselbackare varje gång!

Easyslicern är tillverkad i plast, den är maskindiskningsbar och skadar inte eggen på kniven.

Efter att ha tagit studenten tog jag beslutet att fortsätta driva mitt företag och arbetar just nu på att hitta återförsäljare och få ut min produkt på marknaden.

hasselbackkutter

Mina favoriter hos SmartaSaker är:

Urkjaerner

Urkärnaren för oliver och körsbär – jag älskar körsbär men har alltid stört mig på kärnan.

Vannlykta

Vattenlanterna / vattenlykta – ser så himla fint ut!

Pluring oppvaskklutholder

Pluring oppvaskklutholder – håller disktrasan så fräsch!


Nevnte produkter

Se flere innlegg

Johanna Abdo
Johanna Abdo
Gunnar Kristiansen
Gunnar Kristiansen
Katarina Sjöblom
Katarina Sjöblom
Mikael och Tomas Ahlsén
Mikael och Tomas Ahlsén
Petra Wadström
Petra Wadström
Rosemarie Ceder
Rosemarie Ceder
Logg inn
Velg land