Stephanie Spindler Jonsson

Innovatør: Stephanie Spindler Jonsson

Innovasjon: Signalblokkerende iPad-veske & Mobilveske med signalblokkering

Hvor ofte tar du opp mobilen din? Sannsynligvis så gjør du det av ren refleks uten å tenke over det. Når Stephanie Spindler Jonsson begynte å reflektere over hvor stor innflytelse mobilen hennes hadde på helsen og sosiallivet hennes, så bestemte hun seg for å utvikle en mobilveske og en iPad-veske med signalblokkering.

 

Stephanie er en smålandsk entreprenør fra Älmhult og grunnla bedriften MyPauze i 2019. Men alt startet egentlig da hun publiserte en kronikk i Facebook-gruppen Hejalivet. I kronikken deler hun erfaringene sine rundt mobilbruk og hvordan en vanlig dag ser ut for henne. Stephanies historier har fått mye oppmerksomhet, og mange kjenner seg igjen i erfaringene hennes og opplever de samme utfordringene. Stephanie forsto dermed at hun ikke var alene, og at dette er et samfunnsproblem som de fleste av oss opplever.

–Jeg var lei av min egen scrolling. Mobilen er med overalt. Toalettet, sofaen, sengen. Alltid på en armlengdes avstand.

 

Stephanie sier at tanken var å utvikle et fysisk produkt som til dels hjelper brukeren med å bli mer oppmerksom på mobilvanene sine, og som gjør at mobilen innimellom er helt stille.

 

–Få den bort fra synsfeltet, forminsk strålingen, og gjør det enklere å ta en pause og fokusere på nuet. Jeg tenker spesielt når man er i klasserom, ved middagsbordet og i møter.
Mobilveske med signalblokkering

"Tanken er å hjelpe brukeren med å være mer oppmerksom på mobilvanene sine og kunne ta en pause"

 

Stephanies innovasjoner kommer fra flere år med erfaring og observering av mobilbruk og hvordan det påvirker oss.

 

–Vi skal alltid være tilgjengelige og det skaper stress. Skjermtiden stjeler tid fra trening, relasjoner og søvn. Vi går til og med glipp av det sosiale utbyttet, som for eksempel øyekontakt, når vi har nesene i mobiltelefonene våre.

Mobilbruk

Stephanie reflekterer også over den yngre generasjonen som vokser opp med mobiltelefoner. Hvordan de bruker den i undervisningen og hvordan vibrerende signaler og notifikasjoner kan forstyrre læringen.

 

–Jeg besøkte en skole og viste frem prototypene mine. Det var en elev der, som ikke var eldre enn 10 år gammel, som bare hadde sovet i 5 timer fordi han hadde sett på TikTok.

 

Stephanie fortsetter og mener at foreldrene ikke alltid er klar over mobilvanene til barnene sine. Der kan mobilvesken eller iPad-vesken være en enkel løsning for å hjelpe barn med å konsentrere seg om søvn, sosiale interaksjoner eller studier.

 

–Tanken er å hjelpe brukeren med å være mer klar over mobilvanene sine og ta en pause.

Mobilbruk

"Jeg stiller høye krav til leverandøren"

 

Stephanie forteller om sitt besøk på Canton-messen i Kina. Der tilbrakte hun flere dager sammen med en tolk, og snakket med leverandører og kjente på forskjellige produkter.

 

Stephanie synes at messen var god fordi hun raskt kunne se hvilke leverandører som var sertifiserte. Stephanie besøkte også fabrikkene for å få et eget inntrykk av dem og for å sjekke ut arbeidsforholdene.

 

–Jeg stiller høye krav til leverandøren. Jeg har også en partner på plass i Kina som kan ha kontroll på fabrikken, og som besøker den fra tid til annen.

 

Men det er ikke bare leverandøren og fabrikken som er viktig for Stephanie. Hjertet hennes slår litt ekstra for bæredyktighet. Stephanie vil at hennes innovasjoner skal være laget av miljøvennlige materialer.

 

–Jeg betaler gjerne litt ekstra for gode materialer. Jeg sørger også for å transportere produktene våre sammen med andre bedrifter sine produkter.

 

1,5 år fra idé til ferdig innovasjon

 

I 2019 ble den første prototypen skissert ned, og prøver ble bestilt fra Kina. Over 20 varianter ble testet frem og tilbake helt til alle parter var fornøyde. Fra idé til ferdig produkt gikk det ett og et halvt år før det ble lansert på markedet.

 

–Det var en lang prosess med å få alt klart. Teamwork er alt. Vi ønsket å teste strålingen i et laboratorium, få det godkjent og være helt fornøyde med materialet før vi testet det på skoler.

 Signalblokkerende iPad-veske med lås

Flere innovasjoner på vei

Stephanie avslører at flere produkter holder på å utvikles i skrivende stund. De kommer alle til å være skreddersydde til ulike situasjoner.

 

Utover å være månedens innovatør, så er Stephanie med i årets sesong av Draknästet (den svenske versjonen av britiske Dragons’ Den). Der pitcher hun ideen sin til investorer og får feedback på innovasjonen. Programmet sendes 2. september på SVT.

 
–Det var en skrekkblandet fryd å være med der. Men kult å få vise frem de unike produktene mine.

Les mer om signalblokkerende iPad-veske >>
Les mer om mobilveske med signalblokkering >>


Nevnte produkter

Stephanie Spindler Jonsson Stephanie Spindler Jonsson
Signalblokkerende iPad-veske med lås Signalblokkerende iPad-veske med lås
Pause fra surfing og seriefråtsing
kr 495
KjøpInfo
Stephanie Spindler Jonsson Stephanie Spindler Jonsson
Mobilveske med signalblokkering Mobilveske med signalblokkering
Ta en digital pause fra mobilen
Fra kr 329
KjøpInfo

Se flere innlegg

Klara Alwert Lövberg
Klara Alwert Lövberg
Johan Pihl
Johan Pihl
Christian Jonasson
Christian Jonasson
Nicoline Kinch
Nicoline Kinch
Olov Mattsson
Olov Mattsson
Elin & Magnus Holmgren
Elin & Magnus Holmgren
Logg inn
Velg land