Sven-Olof Nordin

Innovatør: Sven-Olof Nordin
Innovasjon: Qrylla krydderstativ 


Sven-Olof Nordin bor ved sjøen utenfor Härnösand. Han har tidligere jobbet som lærer og har blant annet støttet elever som prøvde å drive egen bedrift i løpet av videregående skole. I forbindelse med pensjonisttilværelsen oppsto ideen om å utvikle produkter og starte egen virksomhet. I dag driver Sven-Olof et aksjeselskap med to voksne døtre som gode rådgivere.


Smart krydderhylle som holder orden på krydderne dine.


I mange år irriterte Sven-Olof seg over hvor vanskelig det er å få oversikt over krydderne, og han var frustrert over dubletter og utgått dato på krydderkrukker som var gjemt bort.

- Jeg så for meg et annerledes krydderstativ som var flyttbart og kunne plasseres flere steder, sier Sven-Olof. I sportsferien for tre år siden spurte rektor meg om jeg ville pensjonere meg eller fortsette å jobbe. Han lovet å gi beskjed etter ferien og gikk hjem og prøvde å tegne, brette, klippe og lime sammen ulike løsninger for krydderstativ.

Sven-Olof fikk deretter hjelp av en dyktig CAD-tegner som plukket opp ideen hans, og sammen laget de prototyper som han kunne vise til ALMI. ALMI finansierte en miljøanalyse for å se om produktet var unikt - det var det - og ga også støtte til et svensk varemerke og EU-designbeskyttelse. I løpet av denne tiden avsluttet Sven-Olof arbeidet som lærer og tok samtidig et kurs for å starte egen virksomhet.

Krydderstativ
Det smarte krydderstativet fra Qrylla er enkelt å flytte rundt på og kan plasseres i en kjøkkenskuff, stå fremme på kjøkkenbenken eller henges opp.

Tester og tålmodighet


Den største utfordringen i prosessen med å utvikle et nytt produkt er ifølge Sven-Olof økonomien og det å få tak i gode rådgivere.

- Den opprinnelige ideen var at hyllene skulle lages i tre, sier Sven-Olof. Jeg kontaktet en interessert gründer som hjalp meg med å utvikle en brukbar produksjonsprosess. Dessverre ble produksjonsprisen for høy, så jeg prøvde å jobbe med plast i stedet. Jeg prøvde først med vakuumstøping, noe som ikke gikk så bra, og deretter sprøytestøping, der vi fant en bedrift i Härnösand som vi nå samarbeider med. Man må være tålmodig, det tar tid.

- Jeg har hatt stor nytte av å jobbe med mennesker og kommunikasjon. Det som har vært vanskelig, er at det er en helt annen verden enn på skolen, et annet språk og et annet beslutningstempo. En stor hjelp har vært vennene mine som har støttet meg når det gjelder bokføring og jævlig godt humør.

Sven-Olof har også fått mye hjelp av en konsulent til å skrive søknader om statsstøtte og lån til småbedrifter.


Positiv respons og luksuriøse trevarianter


Etter 2,5 års hardt arbeid kunne Sven-Olof presentere produktet for forhandlere.

- Responsen var positiv, men det kom få bestillinger, så jeg begynte å jobbe på skolen igjen, sier Sven-Olof. Han presenterte også krydderstativet på Formex i januar 2018 og fikk positiv respons fra flere grossister. En stor utfordring har vært prisen på produktet - en vanskelig nøtt å knekke.

Krydderstativet selges nå både på nettet og lokalt i butikker i Härnösand og Stockholm. Sven-Olof har også planer om å teste ut nye arenaer som lokale messer og markeder. Det er også utviklet to eksklusive versjoner av krydderstativet i eik og bjørk, som er håndlaget i Kramfors på Såthes snekkerfabrikk.

- Det har vært en tøff tid med både mørke og glede, sier Sven-Olof, men jeg angrer ikke og har lært mye. Jeg har allerede en ny, interessant innovasjon på trappene!Les mer om kryddhyllan >>>Sven-Olofs favoritter på SmartaSaker:Sammenleggbar sykkelhjelm Fuga

Sammenleggbar sykkelhjelm "Dette vil jeg at kompisene mine i byen skal kjøpe"


Skiholder Fastgrip

Fastgrip skiholder "Et smart produkt som passer mitt nordlige klima."


Kudde till bilbältet

Sikkerhetsbeltepute
"Noe jeg savnet for passasjerene mine."

 


Nevnte produkter

Se flere innlegg

Johan Pihl
Johan Pihl
Christian Jonasson
Christian Jonasson
Nicoline Kinch
Nicoline Kinch
Olov Mattsson
Olov Mattsson
Elin & Magnus Holmgren
Elin & Magnus Holmgren
Jouni & Raimo Kautto
Jouni & Raimo Kautto
Logg inn
Velg land