Månadens innvovatör Tezha Mohajeri


Innovatør: Tezha Moahjeri
Innovasjon: FireFly - ryggsekk med LED-belysning


Tezha Moahjeri er utdannet energi- og dataingeniør og bor i Österskär utenfor Stockholm med samboer og tre barn. Tezha brenner for å gjøre verden tryggere for fremtidige generasjoner. Hans nyeste innovasjon, Firefly-ryggsekken, gjør det tryggere for syklister, mopedister og skolebarn å ta seg frem i trafikken.

Sele for motorsykkelførere var starten på en innovativ ryggsekk

Tezha Moahjeri driver selskapet 4light sammen med broren Kourush Moahjeri. Siden 2014 har de produsert seler med belysning for blant annet motorsyklister, der behovet for å kunne se og bli sett godt er viktig

- Broren min Kourosh og jeg har alltid hatt en lidenskap og interesse for å holde oss oppdatert på den nyeste teknologien som verden har å by på, sier Tezha. Takket være vår interesse for teknologi har jeg, med min programvarebakgrunn, og Kourosh, med sin maskinvarebakgrunn, vært i stand til å utvikle innovative produkter og løsninger sammen - løsninger som vi ikke ville ha kunnet utvikle alene.

- Tidlig i 2016 så vi muligheten til å rette oss mot forbrukermarkedet, og den geniale ideen om FireFly ble født, sier Tezha. En ryggsekk som gjør brukeren synlig fra alle retninger og med et frontlys som lyser opp området foran brukeren.

 

Sele för MC-förare

Siden 2015 har Tezha og broren Kourosh produsert smarte seler med belysning for å forbedre sikkerheten på arbeidsplassen og i trafikken.


Utfordrende produksjon med mange trinn 


Ifølge Tezha var det enkelt å komme opp med ideen til ryggsekken. Den vanskelige delen begynte etter at den første prototypen var utviklet.

- Vi innså at det var flere deler av produktet som måtte forbedres, sier Tezha. Og enda viktigere, hvordan skulle vi gå frem for å forenkle og forbedre produksjonsprosessen? Jo flere produksjonstrinn, desto dyrere blir produktet.

En forutsetning for å kunne bruke LED-strips i ryggsekken var at de ikke måtte gå i stykker ved gjentatt bøying. I tillegg måtte ryggsekken tåle en del kast og andre fysiske påkjenninger.

- Vi har brukt og bruker mye tid på forskning og utvikling av LED-striper, og i dag bruker vi vår egenutviklede LED med mottoet - holdbar!

Energiforbruket og batteriløsningen var en annen utfordring som de løste elegant ved hjelp av en vanlig 5 volts powerbank. Et ekstra batteri som de fleste har hjemme for å lade mobiler og nettbrett.

Vanntett ryggsekk med belysning, 20 liter

FireFly-ryggsekken har smart LED-belysning som gjør brukeren synlig fra alle vinkler, samtidig som fronten lyser opp for bedre synlighet.

Et sterkt team er en viktig del av suksessen 


Teamet rundt Tezha og broren har vært en viktig del av selskapets suksess.

- Vi har vært så heldige å ha en dyktig syerske/tekniker og en like dyktig elektronikkingeniør/produksjonsguru i teamet, sier Tezha. Sammen produserer de de mest spektakulære og produserbare prototypene på svært kort tid. Av en eller annen grunn føles det som om nye talenter dukker opp fra ingensteds når behovet oppstår, og bidrar til å drive prosjektene våre fremover.

- Det tok veldig lang tid å utvikle, produsere og levere den ferdige ryggsekken, lenger enn forventet, sier Tezha. Siden den gang har jeg lært meg å multiplisere leveringstiden med antall PI for å få riktig leveringsdato. Alt fra forsinkede komponenter og ferier til kommunikasjonssvikt gjorde at det tok lengre tid.

 

Oppfølger på trappene


Ryggsekken har fått svært gode tilbakemeldinger fra de som har sett og prøvd den. Mange har også etterspurt en litt større modell. Derfor jobber Tezha og teamet hans nå med en større ryggsekk som rommer 20 liter. Sekken er laget av et robust, vanntett materiale som tåler tung last.

- Vi kaller den nye sekken FireDry", sier Tezha. Den kommer i butikkene i løpet av mars 2018. Følg med!


 

Les mer om ryggsekken FireFly >>

 


Tezhas favoritter på SmartaSaker:

Reflekterende klistremerker

"Reflekterende klistremerker, for da blir du sett av bilene når du sykler."

Hövding 3

"Hövding selvfølgelig, for en fantastisk oppfinnelse, å kunne bære hjelmen uten å bære den tunge hjelmen".

Brighthelmet

"Brighthelmet med grønn spenne, øker barnas synlighet i trafikken, veldig god idé!"Nevnte produkter

Se flere innlegg

Klara Alwert Lövberg
Klara Alwert Lövberg
Johan Pihl
Johan Pihl
Christian Jonasson
Christian Jonasson
Nicoline Kinch
Nicoline Kinch
Olov Mattsson
Olov Mattsson
Elin & Magnus Holmgren
Elin & Magnus Holmgren
Logg inn
Velg land