Anna Hägerstedt

Innovatør: Anna Hägerstedt

Innovasjoner: Knäckplåt Karamellbrett i silikon, Gelébringebærform, Bakeform - skinner av silikon

 

Som for de fleste innovatører begynte det hele med at Anna ikke fant produktet hun lette etter. Som nybakt mor var det babymat som sto i fokus, og de nå populære fryseformene for babymat ble hennes første produkt. I dag driver hun sitt eget selskap med mer enn 15 silikonprodukter i sortimentet. Noen av bestselgerne er kjeks, bakematter, bringebærformer til gelé, barnetallerkener og det siste tilskuddet, bake- og støpebjelker.Arbeidsprosess med flere omdreiningerAnna Hägerstedt bor med familien sin i Åkersberga. Hun er sivilingeniør med spesialisering innen CAD/CAM og produktutvikling. Hun startet selskapet Pufz i 2010 og drev det i tre år ved siden av sin "vanlige" jobb som IT-konsulent og ved siden av studiene.

- Prosessen med å utvikle et nytt produkt starter enten ved at noen har en forespørsel, eller ved at jeg kommer på noe jeg selv mangler og ønsker", sier Anna. Før jeg setter i gang, pleier jeg å spørre noen av mine eksisterende kunder om det er et produkt de har tro på og kan tenke seg å ta inn i sortimentet sitt. Jeg har lært på den harde måten at det er bra å ha et par bestillinger bak seg før jeg utvikler et nytt produkt.

- Da jobber jeg med en skisse eller tegning som sendes til fabrikken i Kina. Det går som regel noen runder frem og tilbake før det er tid for å produsere en form. Det er først etter at en form er produsert at det er mulig å få reelle produktprøver. Er man uheldig, må man gjøre ytterligere justeringer før det er tid for produksjon.

- Når prøven er godkjent, er neste skritt å finne en god emballasje til det nye produktet, og deretter er det bare å tute og kjøre!

Bakeform, skinner av silikon

Støpe- og bakebjelkene har verken "morsom" design eller grell farge, men er blitt svært populære på grunn av sin funksjon.


 Justerbar form som foretrekkes av både profesjonelle og amatører.

 

Ved en tilfeldighet havnet Anna på den store designmessen Formex 2014, der hun viste frem fryseformene for barnemat og silikonkjeksformene. Det resulterte i mange spennende møter. Hun kom blant annet i kontakt med mathåndverkere som var på utkikk etter spesialiserte silikonprodukter. "Vi vil gjerne ha en justerbar ramme til å støpe konfekt. Kan du hjelpe oss med å utvikle en?"

Utfordringen ble akseptert, og Anna fikk en ønskeliste over hva støpebjelkene kunne brukes til. Det var noen utfordringer med dette produktet, for det var ikke så lett å få til justeringsmulighetene som sto øverst på ønskelisten.

Det ferdige produktet, som verken har et "morsomt" design eller en grell farge, har blitt veldig populært, og Anna er selv overrasket over hvor populært det er. Hun bruker den mye i julen til alt julegodtet, men også til å bake rullkake og sukkerbrød. "Det er ingen kanter, men alle bitene er fine", sier Anna.

Det er nettopp dette, at alle bitene er fine, kantene rette og hjørnene skarpe, som har gjort støpe- og bakebjelkene så populære blant både profesjonelle og amatører. Bruker du dem hjemme, ser resultatet profesjonelt ut, og mathåndverkerne som bruker dem i sin produksjon, unngår svinn i form av kanter og hjørner som må skjæres rent. Når det gjelder mathåndverk, er hver eneste bit verdifull. Alt du ikke trenger å skjære bort, selv om det bare er noen millimeter for å få det til å se bra ut, er ren fortjeneste.

 

 

"Det er veldig hyggelig å se at produktene mine blir verdsatt og brukt"

 

Siden høsten 2013 har Anna hatt fullt fokus på produktutvikling og selskapet. Våren 2015 fikk hun sitt andre barn, så virksomheten måtte gå på halv fart i halvannet år. Men nå er det full fart igjen.

- Den største utfordringen som selvstendig næringsdrivende har vært å bygge opp kundebasen og drive selskapet samtidig som jeg har en baby på armen. Det morsomste er produktutviklingen og all den positive responsen på produktene. Det er veldig gøy å finne opp nye produkter og så se dem bli brukt og satt pris på av helt fremmede mennesker. Planen for fremtiden er å fortsette å drive selskapet og selvfølgelig finne på nye spennende produkter!

 

 

 

Annas favoritter på SmartaSaker

 

Magnogrip, Magnetarmbånd for håndverkere

Magnogrip - magnetisk armbånd som holder styr på spiker og muttere.


Diska Lätt

Diskalätt - doserer vaskemiddelet.
Refleksspray til klær
Refleksspray til klær - usynlig om dagen - reflekterende om natten.Nevnte produkter

Se flere innlegg

Klara Alwert Lövberg
Klara Alwert Lövberg
Johan Pihl
Johan Pihl
Christian Jonasson
Christian Jonasson
Nicoline Kinch
Nicoline Kinch
Olov Mattsson
Olov Mattsson
Elin & Magnus Holmgren
Elin & Magnus Holmgren
Logg inn
Velg land